Uplynuli už 4 roky od okamihu, kedy sa Javier Saviola rozlúčil s profesionálnym futbalom. Bývalý futbalista pri tejto príležitosti poskytol krátky rozhovor pre madridský denník AS. Bude Lautaro Martínez v Barcelone podľa Saviolu úspešný?

Z profesionálneho futbalu si vonku už takmer päť rokov. Ako sa máš?

"Stále hrám futbal, ale na inej úrovni. K tomu sa cítim dobre, komentujem zápasy, pracoval som na niekoľkých zápasoch Barcelony či na Majstrovstvách sveta. Som z toho nadšený. Dúfam v ďalšiu spoluprácu s Barcelonou v rámci Barca Legends, v akadémii. Veľmi sa zapájam do práce pre klub."

Aké máš spomienky na obdobie v Barcelone?

"Spomínam si, že som bol veľmi šťastný. Už od svojich 19. rokov som bol v jednom z najlepších klubov na svete, veľa mi to dalo na osobnej aj profesionálnej úrovni."

Na čo si spomínaš?

"Ľudia ma od samého začiatku vedeli oceniť, môžem len poďakovať a prejaviť úctu. Dozrel som a k tomu som mal takých spoluhráčov ako Xavi, ktorý mi veľmi pomohol."

Čo si myslíš o hráčoch, ktorí chcú dať časť svojich platov pracovníkom klubu?

"Barcelona je príkladom, ostatné kluby ju budú nasledovať. Je skvelé, že všetci môžeme pomôcť. Barca je vzorom, ako prvá prijala takéto riešenie, v ktorom hráči darovali časť svojich platov pre zamestnancov."

Si Argentínčan tak ako Lautaro Martínez. Poznáš ho?

"Áno, je to jeden z najlepších útočníkov na svete. Veľmi sa mi páči, ako prežíva futbal. Je to mladý útočník, ktorý dobre vyhľadáva voľný priestor a ideálne rozumie, v čom spočíva jeho hra 'zabijaka'."

Vedel by si poradiť aj v Barcelone?

"Vzhľadom na svoju kvalitu a hernú filozofiu by do Barcelony zapadol ideálne. Keď som ho videl po prvýkrát, vedel som, že je to hráč pre veľký klub. Pre útočnú líniu Barcelony by bol perfektný."

A čo povieš o Messim?

"Nikdy neprestáva prekvapovať. Keď ukončí kariéru, veľmi nám bude chýbať, ale pred sebou má ešte veľa. Je najlepší na svete a naďalej bude udivovať. Láme všetky rekordy a je vzorom hodným nasledovania. Zaslúži si to, čo vyhral. Keď tu už nebude, zostane po ňom veľká diera."

Ktorý z klubov bol najsilnejší predtým, než boli súťaže prerušené?

"Real a Barca mali podobnú formu. Obe mužstvá mali svoje momenty a všetko sa rozhodne v posledných zápasoch. Rozdiel medzi tými klubmi neexistuje. Neviem, kto bude lepší po prestávke. Atlético je viac vzadu, ale taktiež bude bojovať do konca, pri Simeonem sme si na to už zvykli."

zdroj: as.com
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2020-04-07 20:18:03
to mal aj Coutinho :)