Bývalá hviezda FC Barcelona pre Betfair hodnotila dôležitosť návratu Luisa Suareza po zranení a poukázala aj na možný prestup Bruna Guimeraesa z Lyonu či Elinga Haalanda z Borussie.

Luis Suarez

"Pred niekoľkými mesiacmi sa zdalo nemožné, aby sme videli Luisa Suareza vracajúceho sa na trávniky pred koncom sezóny. Pozastavenie futbalu mu však umožnilo zotaviť sa včas, aby pomohol mužstvu. Pre Barcelonu to bude veľká podpora, akoby kúpila nového skvelého hráča. Pokiaľ sa Suarez plne zotaví, bude ohromnou posilou pre mužstvo vďaka jeho bojovnému duchu, osobnosti na ihrisku, gólom a asistenciám. Jeho návrat môže byť skutočne veľkou posilou a môže byť veľmi dôležitý pre úspech Barcelony v poslednej časti sezóny."

Martín Braithwaite

"Hráč, ktorého Barcelona kúpila v januári, aby nahradil Suareza, môže teraz prísť o miesto v mužstve. Braithwaite nemôže súperiť so Suarezom, ale musí si udržať koncentráciu a tvrdo pracovať, aby využil každú šancu, ktorú môže dostať. Nie je isté, či Suarez dosiahne 100%-tnú formu a Braithwaiteovi to môže umožniť, aby niekedy naskočil do zápasu z lavičky. Bude to kľúčový moment v kontexte presvedčiť klub, aby si ho udržal aj v budúcej sezóne."

Bruno Guimareas

"Zdá sa, že je to veľmi dobrý hráč, ktorý by mohol prísť do Katalánska v mladom veku a stať sa v budúcnosti dôležitým hráčom Barcelony. Barcelona by sa však v prvom rade mala sústrediť na to, aby pre nových hráčov pripravila v kádri miesto, aby mohli hrať pravidelne. Kupovať hráčov len preto, aby ich kúpila a nevenovala pozornosť hernému štýlu hráčov a tomu, či sa ten hráč môže prispôsobiť barcelonskému systému, je chyba. Klub by mal najprv dôkladne premyslieť situáciu hráča a zhodnotiť ju. Guimareas ukazuje, že je dobrý v Lyone a vo veku 22 rokov má ešte čas na to, aby sa stal popredným futbalistom."

Erling Haaland

"Môže sa stať jedným z najlepších útočníkov na svete. Niektorí už porovnávajú štýl Haalanda s Ronaldom Nazariom a možno sú tam niektoré podobné črty, pretože je rýchly, nebojácny a strieľa veľa gólov, ale je ešte veľmi skoro na to, by sme si mohli myslieť, že bude nástupcom Ronalda. Zdá sa, že Haaland počas leta preferuje odchod do Realu Madrid. Útočník už ukázal dostatočnú kvalitu na to, aby sa rozvíjal v Španielsku. Barcelona je však pre neho taktiež dobrou alternatívou. Bude skvelou posilou klubu, ktorý uzavrie transfer. A pre Borussiu pôjde o pekný zisk, keďže ho priviedla za 20 miliónov eur. Možno Real a Barcelona sa v januári nesústredili, ale nikto netušil, že Haaland bude mať na Borussiu tak veľký vplyv. Nemyslím si však, že Barcelona urobila chybu, keď ho v januári nekúpila. Nikdy nie je jasné ako sa hráč chytí v poprednej európskej lige po prestupe z Rakúska. Ak by odišiel do Realu, mohol sa stať náhradníkom a teraz by prišiel ako hviezda a hrával by v základe."

zdroj: Betfair
foto: twitter

Diskusia

4 komentáre
2020-05-23 10:40:45
Haaland je úplná kópia Ronalda. Ale myslím že nie Nazaria. Časom bude aj rovnako nafúkaný ako on netvrdím že nebude mať byť prečo veď bude rovnako dobrý. Len nájsť náhradu za Lea bude asi nemožné keďže by to chcelo do budúcna súboj nových kráľov. Takže Neymara a Martineza potrebujeme ako soľ.
2020-05-23 11:17:12
Přestupová politika Realu Madrid je po odchodu Ronalda o level výš než ta v Barceloně. U Pereze je jasně vidět jak ten tým staví do budoucnosti, i za cenu toho, že třeba v příštích dvou letech budou bez trofeje. Tenhle rok by mohli získat Auoara když Lyon nebude hrát poháry a pak příští sezónu Haalanda který má výkupní klauzuli 75 mega, Mbappeho který bude mít rok do konce smlouvy, stáhnout z hostování Odegaarda, Kuba, pak tam mají Viniciuse, Rodryga, Reinera, vzadu neskutečný Hakimi, stálice Varane, Mendy, Reguilon a Militao. Přesně takhle se staví kádr když máš nějakou vizi.