Katalánsky denník Sport informuje, že Barcelona má veľmi blízko k predĺženiu zmluvy s Marc-André ter Stegenom. Nemecký gólman si príde na lepší plat a jeho zárobky sa budú zvyšovať každou sezónou. Brankár patrí medzi piliere mužstva a klub sa na neho v budúcnosti veľmi spolieha.

Médiá v posledných týždňoch informovali, že rokovania vo veci predĺženia zmluvy medzi Barcelonou a ter Stegenom boli prerušené z dôvodu pandémie. Posledné dni v každom prípade priniesli pozitívny vývoj a katalánsky denník Sport tvrdí, že Barcelona má veľmi blízko k dosiahnutiu dohody o predĺžení spolupráce so svojim brankárom až do roku 2025.

Klub by chcel celú záležitosť dotiahnuť do konca ešte do obnovenia súťaže v Španielsku, teda má na to 3-4 týždne. Nemecký gólman zarobí viac a stane sa jedným z najlepšie platených hráčov v mužstve. Jeho zárobky sa budú zvyšovať zo sezóny na sezónu a v súčasnosti prebiehajú rokovania, ktoré majú za cieľ doriešiť už len detaily. Ter Stegen si je vedomý toho, že Barcelona je v ťažkej finančnej situácii a tak urobil tento ústupok. Pre klub ide o veľmi dobrú správu, pretože Ter Stegen bude patriť medzi piliere mužstva v projekte do najbližšej budúcnosti. Preto si ho Barcelona chce náležite oceniť.

Ter Stegen patrí medzi najlepších brankárov svete a podľa denníka Sport sa časom stane ešte dôležitejším. Barcelona na neho vsadila po športovej aj finančnej stránke, ukázala mu dôveru. Marc sa v tejto sezóne kriticky vyjadril na tému postoja mužstva v niektorých zápasoch, ale je presvedčený, že má na to, aby zabojovalo o ďalšie trofeje.

Katalánsky denník dodáva, že v Barcelone v tejto súvislosti panuje optimizmus. Obe strany majú ďalšie stretnutie naplánované na budúci týždeň a pokúsia sa vypracovať vzor zmluvy ešte pred obnovením La Ligy. Takto chce klub dosiahnuť jeden zo svojich hlavných cieľov v otázke personálneho obsadenia kádra. Barcelona sa pokúsila predĺžiť zmluvu s Ter Stegenom už počas zimy a v tom období došlo minimálne k šiestim rokovaniam. Nemec mal v tom čase priveľké finančné požiadavky a strany tak k dohode nedospeli a rokovania sa natiahli. Súčasná kríza túto situáciu zmenila, pretože je jasné, že klub si nemôže dovoliť toľko ako pred krízou.

Sport v každom prípade píše, že pre Ter Stegena bolo prioritou zotrvanie na Camp Nou aj napriek tomu, že o neho má záujem rad elitných európskych klubov. Jeho odstupná klauzula má hodnotu 180 miliónov eur a v súčasnej situácii si žiaden klub nemôže dovoliť ju vyplatiť. Zároveň sám brankár nerokoval so žiadnym iným klubom. Objavili sa síce špekulácie o záujme Bayernu Mníchov, ale ten nakoniec predĺžil zmluvu s Manuelom Neuerom.

zdroj: sport.es
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2020-05-24 00:25:57
Takto sa ma chovat hrac,ktory chce byt sucastou FC Barcelona....klobuk dole.Si momentalne viac ako si myslis pre hru Barcelony a dufam,ze tak budes aj ohodnoteny.Skoda,ze nemozes davat goly....you are ONE NUMBER ONE in Barca!!!??
Marian Premium
2020-05-24 07:38:40
Výborná správa. TOR Stegen ( Tor- bránka)