Katalánske rádio RAC1 informuje, že Ousmane Dembélé chce pokračovať vo svojej rehabilitácii v Katare, hoci Barcelona je proti takému riešeniu situácie.

Francúz sa mal podľa týchto informácií obrátiť na vedenie katalánskeho klubu s požiadavkou, aby mu umožnilo vycestovať na ďalšie liečenie do Kataru. Zdá sa, že Dembélé chce pokračovať v rekonvalescencii na klinike Aspetar, špecializujúcej sa na športovú traumatológiu. Práve tam si útočník liečil aj predchádzajúce zranenie. Krídelník strávil v Katare niekoľko týždňov v decembri 2019. Barcelona s tým predtým súhlasila, hoci madridský denník AS píše, že už vtedy nebola úplne stotožnená s odchodom hráča do Kataru. Teraz sú Katalánci proti zámeru Francúza a chcú, aby zostal v klube pod dohľadom klubových lekárov. Pripomenieme, že na klinike Aspetar si zranené koleno liečil aj Umtiti. Pobyt v Dauhe mal zlepšiť stav stopéra, ale jeho problémy nevyriešil úplne. Nie je vylúčené, že práve to má vplyv na rozhodnutie Barcelony neumožniť Dembélému odchod do Kataru.

Krídelník v súčasnosti rehabilituje a existuje možnosť, že bude trénerovi Setiénovi k dispozícii na augustové zápasy Ligy Majstrov. Práve v tejto súťaži nemôže hrať Martín Braithwaite, ktorého Barcelona nemohla registrovať. Je však len veľmi ťažké očakávať, aby bol Dembélé pre mužstvo veľkou posilou po tak dlhom čase mimo trávniky. Okrem toho, v prípade 22-ročného útočníka existujú veľké obavy z toho, že sa môže zraniť opäť.

RAC1 okrem toho informuje, že Dembélé počas leta neplánuje opustiť Camp Nou. Francúz túži potom, aby v drese Blaugranas dosiahol úspech. Médiá v každom prípade práve mladíka spájajú s odchodom z metropoly Katalánska. Naposledy sa hovorilo o tom, že Dembélé môže byť začlenený do transferu Neymara. O hosťovanie Dembélého mal záujem napríklad taliansky Juventus. Dembélé v súčasnosti pokračuje v rehabilitácii v Ciutat Esportiva.

zdroj: RAC1, mundodeportivo.es
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
Marian Premium
2020-06-02 10:08:25
Za Neymara ideálna výmena. Obaja sú skvelí, keď sú zdraví. Obaja sú často zranení. Dembo je mladší, takže by sme nemuseli ani doplácať. :-)
2020-06-02 13:52:18
Marián, Bulldozer, Dembo je seriózny chalan, ten do bodky naplní zmluvu. Neutečie ako potkan Neymar. V LM potiahne mužstvo ....