Katalánsky denník Mundo Deportivo sa bližšie pozrel na všetky doterajšie prestupy Barcelony na sezónu 2020/2021. Prezident FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, o týchto prestupoch hovoril počas víkendového rozhovoru.

Riqui Puig

20-ročný záložník sa k La Masii pripojil vo veku 13 rokov. Postupne si prešiel cez všetky mládežnícke kategórie a po pandémii koronavírusu prišiel jeho čas aj v prvom tíme, kde odohral skvelú koncovku sezóny, hoci formálne je stále členom kádra rezervy. Medzi jeho prednosti patrí technika, herná vízia a presnosť prihrávok.

Ansu Fati

Druhý najmladší debutant v histórii Barcelony a najmladší strelec gólu v Lige Majstrov. Premiéru si odkrútil vo veku 16 rokov v zápase s Betisom, ktorý sa hral 25. augusta 2019. Má obrovský potenciál, je veľmi rýchly, zdobí ho efektívny dribling a vyniká aj streleckým inštinktom. Aj napriek minimálnym skúsenostiam vie veľmi dobre, čo má s loptou v daný moment urobiť. Je veľmi ambiciózny a pracovitý. Jeho spolupráca s Messim je obdivuhodná.

Ronald Araujo

Talentovaný stopér debutoval v prvom tíme v októbri 2019 v zápase so Sevillou. Narodil sa a vyrastal v Uruguaji a v roku 2018 sa presťahoval do Barcelony, keď prestúpil do rezervy. V tichosti sa však prehupol do prvého tímu, keď v hierarchii preskočil Todiba a je skvelou alternatívou k Samuelovi Umtitimu, ktorý hráva málo kvôli neustálym zdravotným problémom. Medzi jeho prednosti patrí pokoj a vyspelosť v hre.

Trincão

20-ročný krídelník je hráčom Barcelony od marca, kedy klub za neho zaplatil 31 miliónov eur. Podpísal zmluvu na 5 rokov s odstupnou klauzulou vo výške 500 miliónov eur. Je považovaný za jeden z najväčších talentov nastupujúcej generácie portugalského futbalu. Porovnávajú ho s Luisom Figom či Cristianom Ronaldom. Vyniká skvelou technikou, rýchlosťou a veľmi dobrou ľavačkou. Najčastejšie hráva na pravom krídle odkiaľ zbieha do stredu poľa.

Pedri

Barcelona uzatvorila tento prestup ešte v zime, keď 16-ročného mladíka kúpila z Las Palmas za 5 miliónov eur. Záložník následne zostal v tomto klube na hosťovaní do konca sezóny a patril medzi kľúčových hráčov. Jeho herný štýl ideálne pasuje do koncepcie Barcelony. Dokáže vystreliť, driblovať a presne prihrávať loptu. Barcelona ho kúpila za veľmi výhodných podmienok, pretože Las Palmas súrne potreboval financie.

Matheus Fernandes

Brazílčan sa k Barcelone pripojil za 7 miliónov eur (+ 3 milióny eur na bonusoch), podpísal zmluvu na 5 rokov s odstupnou klauzulou vo výške 300 miliónov eur. Odišiel na hosťovanie do Realu Valladolid, kde však istý čas nemohol hrávať kvôli byrokratickým problémom. Matheus je 183 centimetrov vysoký defenzívny záložník. Je veľmi dobrý v získavaní lopty a dokáže začínať útoky mužstva. Barcelona sledovala jeho hru v Botafogo celé dva roky.

Miralem Pjanić

Jeho príchod do klubu bol možný vďaka výmene s Juventusom, ktorý získal Arthura Mela. Barcelona za neho zaplatila 60 miliónov + 5 miliónov eur na bonusoch. Podpísal zmluvu na 5 rokov s odstupnou klauzulou vo výške 400 miliónov eur. Je kompletným záložníkom, efektívnym ako v ofenzívnej, tak aj defenzívnej hre. Patril medzi kľúčových hráčov talianskeho majstra a teraz chce ukázať svoje zručnosti na Camp Nou.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2020-07-28 14:33:48
Ten Trincao si veľmi nezahrá, keďže na RW hráva Messi
2020-07-28 16:23:36
Trincaa som sledoval v zápasoch portugalskej ligy a veru nejaký zvlášť dobrý dojem na mňa neurobil. Zdá sa mi, že to bude ďalší nezmyselný prestup a vyhodené peniaze.