Katalánsky denník Sport informuje, že Arsenal sa pokúsil získať Ivana Rakitića do svojich radov. Odvoláva sa na informácie le10sport. Mikel Arteta ako tréner The Gunners, kontaktoval záložníka Barcelony a snažil sa ho presvedčiť k tomu, aby sa pripojil k londýnskemu klubu.

Sport píše, že Arteta je veľkým fanúšikom chorvátskeho záložníka a je názoru, že by sa mohol stať kľúčovým hráčom v mužstve už v budúcej sezóne, v ktorej sa Arsenal pokúsi vylepšiť 8. priečku v Premier League a zároveň nadviazať na úspech v FA Cupe, ktorý vyhral.

Arteta kontaktoval Rakitića osobne, aby mu oznámil, že ho chce v mužstve. Zároveň ho ubezpečil, že v budúcej sezóne bude v strede poľa Arsenalu zohrávať kľúčovú úlohu. Tieto správy médií v každom prípade hovoria o tom, že Rakitić ponuku Arsenalu Londýn z úst Mikela Artetu odmietol, pretože nechce pôsobiť v Premier League a v prípade ak bude musieť opustiť Camp Nou, preferuje prestup do španielskeho klubu alebo odchod do Talianska.

Rakitić má v súčasnosti už 32 rokov a zmluvu platnú len do júna 2021. Barcelona sa ho preto snaží predať počas letného prestupového obdobia a médiá uvádzajú, že môže odísť do FC Sevilla za približne 10 miliónov eur. Záložník je dokonca ochotný znížiť svoje platové nároky, len aby sa mohol vrátiť do Andalúzie.

zdroj: sport.es
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

7 komentáre
2020-08-03 15:38:51
nech ho beria aj Slovan Bratislava len nech už zmizne
2020-08-03 15:52:26
To je úplne jedno, kde pôjde, len nech niekde pôjde