Luis Suarez si stále nie je istý, kde bude pôsobiť v nadchádzajúcej sezóne. Madridský denník AS píše, že Uruguajčan je v každom prípade v komfortnej situácii. Ak zostane v Barcelone, bude môcť aj naďalej hrávať s Leom Messim a ak odíde, tak jedine do elitného klubu a nepríde o svoj príjem.

Luis Suarez sa pripravuje na novú sezónu pod dohľadom Ronalda Koemana v Ciutat Esportiva. Uruguajčan je v pohodlnej situácii, hoci nevie, či zostane v klube. Katalánske rádio RAC1 pritom informovalo, že Koeman volal Suarezovi niekoľko dní po svojom príchode do Barcelony a oznámil mu, že s ním nepočíta vo svojom projekte. Predať ho chcelo aj vedenie, no 33-ročný útočník je v súčasnosti stále hráčom klubu.

Problémom je totiž Suarezova zmluva. Tá je platná do júna 2021 a obsahuje aj klauzulu o predĺžení o jeden ďalší rok v prípade, ak Suarez v tejto sezóne odohrá aspoň 60% zo všetkých zápasov. V klube nakoniec zostal Messi, preto by útočník mal po svojom boku najlepšieho kamaráta. Naďalej by zarábal rovnako a vzhľadom na to, že Barcelona nemá financie na príchod nových posíl, Suarez by naďalej dostával aj minúty na trávniku.

Ak sa nakoniec podarí Suareza predať, nič by sa v jeho v prípade veľmi nezmenilo. Záujem o jeho služby mali najlepšie kluby v Európe s Juventusom a Atléticom Madrid na čele. Stále by hrával na najvyššej úrovni a bojoval by o trofeje. Určite by si nepohoršil ani z finančnej stránky, pretože ak rozviaže zmluvu s Barcelonou, má nárok na kompenzáciu a zvyšok zarobí vďaka zmluve s novým klubom.

zdroj: as.com
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

8 komentáre
2020-09-12 08:48:44
Nech uz odide konečne...
2020-09-12 09:00:47
On už nebude hrávať s messim ale len trenovať ak ostane.