Selvaggio Sarri, predstaviteľ prokuratúry v Perugii, sa vyjadril k medializovaným správam o tom, že Luis Suarez podvádzal pri teste talianskeho jazyka. Talianska prokuratúra sa domnieva, že Uruguajčan vedel dopredu otázky testu a teraz prípad vyšetruje.

"Juventus je subjekt, ktorý organizoval jazykové testy pre Luisa Suareza, ale v súčasnosti sa nevyšetruje klub. V tomto momente analyzujeme záznam telefonického rozhovoru, ktorý bol objavený náhodou."

"Juventus chcel kúpiť hráča a univerzita v Perugii súhlasila s tým, že vykoná skúšku talianskeho jazyka. Problémy sa objavili vtedy, keď sa zistilo, že hráč neovláda jazyk. Podarilo sa mu úspešne napísať test, ale vyšlo najavo, že hráč vedel, aké budú otázky. Tento tlak neprišiel zvonku, pretože iniciatíva vyšla od skúšajúcich úradníkov, ktorí boli rozčarovaní tak vážnym prehreškom."

"V súčasnosti nie je vyšetrovaný Juventus, ale čo bude ďalej, to sa ešte ukáže. Luisovi Suarezovi nehrozí nič. Pri tomto type trestného činu sú vinní úradníci, ktorý odhalili úradné tajomstvo a následne umožnili sfalšovanie testu."

"Ľudia od prírody radi porušujú pravidlá. V tomto prípade však došlo k porušeniu zásady, ktorá zaručuje spravodlivosť a rovnaké zaobchádzanie. Úradníci nemali šťastie, pretože v tom čase sme na univerzite vyšetrovali isté nezrovnalosti a tento prípad vyplával náhodne."

zdroj: sport.es
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2020-09-23 09:30:33
Ked ti to zamestnavatel vybavi tak treba posluchat.
2020-09-23 10:19:51
Za mě je Suarze křivák a simulant. Už dávno měl být z Barcelony pryč. Šatna se musí pořádně pročistit. Pořád tam zatím zůstávají hráči, včetně Suareza, který doufám odejde co nejdřív kamkoliv i zadarmo, který nechtějí makat. Ale velkou vinu na tom nesou poslední dva komici-rádobytrenéři - Valverde a Setién... Doufám, že Koeman nikomu nic nedaruje a pořádně s toul leností, arogancí, povýšeností zatočí. V týmu by měli zůstat jen dříči, který se nebudou po každým ťuknutí do kolínka válet po zemi, rozhazovat úchylně rukama a dožadovat se dětinsky penalt... Já Koemanovi věřím, ale dokud bude v týmu ještě Pique, Busquets a parta hic kolem nich, nic moc se nezmění si myslím...