Prinášame vám ranný prehľad španielskych športových novín. O čom píšu Mundo Deportivo, Sport, L'Esportiu, Marca a AS? Čítajte nižšie.

"Operácia Neymar" - Mundo Deportivo reaguje na posledné výroky Neymara: "Na budúci rok chcem opäť hrať s Messim, určite to musíme urobiť," vyhlásil Brazílčan, ktorý podmienil ďalšie zotrvanie v PSG tým, či sa Al-Khelaifimu podarí podpísať jeho kamaráta. Ak Argentínec neodíde z Barcelony, o návrate Neymara na Camp Nou by nový prezident rozhodol na základe výmeny. Cristina Cubero dodáva, že Neymar by predĺžil zmluvu s PSG len v tom prípade, ak by sa k tímu pripojil Messi. Taliansko je súperom Španielska v semifinále Ligy Národov. Denník píše o vynikajúcich predajoch dresu Dapeni, ktorá odmietla uctiť si pamiatku Diega Maradonu a vytiahla proti nemu závažné obvinenia. Villarreal postúpil do ďalšej fázy Európskej ligy, kým Real Sociedad si ešte musí počkať. Mundo Deportivo píše o tom, že Realu Madrid chýba Sergio Ramos a Fede Valverde. Marc Márquez podstúpil tretiu operáciu a jeho absencia potrvá do mája 2021.

"Neymar žmurkol" - Sport píše o tom, že Neymar informoval, že chce hrať s Messim. Hráč po zápase Ligy Majstrov ubezpečil, že veľmi chce opäť hrať s Leom a v budúcom roku to musia urobiť. Vzhľadom na dramatickú finančnú situáciu na Camp Nou je pravdepodobnejší odchod Messiho do Paríža, než príchod Neymara na Camp Nou v rámci transferu za 100 miliónov eur. Na vrchu titulky: Real sa skontaktoval s Pochettinom, ktorý je v najlepšej pozícii nahradiť Zidana. Messi delia od Pelého už len dva góly a v zajtrajšom zápase s Cádiz môže vyrovnať rekord Brazílčana, ktorý za Santos nastrieľal 643 gólov. Taliani budú ďalším súperom Španielska v Lige Národov. Marc Márquez absolvoval tretiu operáciu v tomto roku.

"Čistá deviatka" - L'Esportiu píše, že Martín Braithwaite je jediný ortodoxný útočník Barcelony a vďaka štyrom gólom v posledných troch zápasoch sa zbavil nálepky druhoradého hráča. Denník informuje, že Šarūnas Jasikevičius, tréner basketbalistov Barcelony, dnes čelí svojmu bývalého klubu Žalgarisu Kaunas a Barcelona musí vyhrať. Basketbalistky Girony prehrali s Jekaterinburgom, dnes ich čaká súboj so Schiom. Sabadell dokázal byť solídny až do konca a porazil Tenerife 2:1. "Veril som, že sa mi bude dariť, ale nie tak rýchlo," povedal Mamadou Sylla, útočník Girony. Marc Márquez opäť absolvoval operáciu.

"100 dôvodov na predĺženie zmluvy so Sergiom Ramosom" - Marca vo svojom dnešnom vydaní vymenúva úspechy a kvality obrancu, kvôli ktorým sa Realu oplatí predĺžiť spoluprácu so Španielom. "Predal by som Messiho... Bolo to žiaduce," denník píše o včerajšom rozhovore Carlesa Tusquetsa, ktorý vysvetlil, že finančná situácia klubu je "hrozná". Taliani budú súperom Španielska v semifinále Ligy Národov. Zápas sa uskutoční v októbri na San Sire. Granada a Villarreal už postúpili do ďalšej fázy Európskej ligy a zo španielskych klubov tam chýba už len Real Sociedad.

"Hrdinovia tvárou v tvár nepriazni osudu" - AS píše o svojich športových cenách pre rok 2020, ktoré udelil Nadalovi, Casillasovi, Sainzovi, Mirovi, Robinsonovi, Pau Gasolovi, Mati Martínezovi, Ikerovi Martínezovi, Craviottovi, Raquel Carrera, Seville, Vuelte a España, Movistaru a Tour Universo Mujer za ich úsilie a úspechy v tomto roku pandémie. Na ľavej strane tituly časopis umiestnil výroky hrdinov ceremoniálu.

Rafa Nadal: "Musíme byť hrdí na španielsky šport, na to, čo sme dosiahli aj zjednotená rodina."

Iker Casillas: "Chcel by som, aby nasledujúci ceremoniál bol iný. To by znamenalo, že existuje vakcína."

Carlos Sainz: "AS a Carlos Sainz majú veľmi dlhú históriu. Mám veľkú radosť z toho, že som získal túto cenu."

Joan Mir: "Bola to veľmi komplikovaná sezóna, ale dúfam, že sa sem vrátim aj na budúci rok."

Irene Lozano: "Informovanie, tak ako to robil AS v priebehu tejto pandémie, bolo zásadné. Vaša práca je nevyhnutná."

Raquel Carrera: "Je mi cťou byť tu s takými dôležitými športovcami. Povzbudzuje ma to k ďalšej práci."

Pau Gasol: "Boj trvá a naďalej musíme prijímať kroky, vďaka ktorým budeme napredovať, pomáhať a podporovať."

Jesús Navas: "Sme v najlepšom momente našej histórie. Dúfam, že naši fanúšikovia to čoskoro budú môcť vidieť aj na štadióne."

AS informuje, že Marc Márquez podstúpil ďalšiu operáciu ramennej kosti a existujú pochybnosti, či bude pripravený na majstrovstvá sveta 2021. "Páni, toto je Real, dostali sme sa aj z horšej situácie," Ramos prehovoril v šatni. "Z finančného hľadiska bol Messiho predaj žiadúci," denník cituje Tusquetsa, ktorý priznal, že odmietol podpísať faktúry predchádzajúceho vedenia. Taliani sú súperom Španielska v semifinále Ligy Národov. Luis Enrique priznal, že zisk tejto trofeje by bol úžasný.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.