Ernest Folch z katalánskeho denníka Sport sa včera pred zápasom Barcelony s Realom Sociedad stretol s Josepom Mariom Bartomeuom. Bývalý prezident v rozhovore s novinárom pripustil, že o začiatku revolúcie v mužstve Blaugranas rozhodol príliš neskoro. Pripustil tiež, že ak by mohol kandidovať na prezidenta FC Barcelona opäť, tak by to urobil.

Novinár prezradil, že Bartomeua stretol náhodne na ulici niekoľko hodín pred začiatkom zápasu, tak sa mu rozhodol položiť pár otázok. Bartomeu mu povedal, že sa cíti dobre, je pokojný a slobodný. Teraz sa plne venuje aktivitám svojej spoločnosti, ktorá rovnako ako mnohé iné podniky pocítila dopady pandémie koronavírusu.

Bartomeu zároveň Folcha ubezpečil, že sleduje každý zápas Barcelony. Ocenil to, čo robí Koeman a posledné zápasy potvrdili, že je ideálnym trénerom pre Barcelonu počas tohto prechodného obdobia, ktoré Barcelona potrebovala. Vôbec ho neprekvapuje obrovský progres v prípade Pedriho, pretože v klube talent mladíka poznali a to zásluhou práce Ramona Planesa, ktorý ho chcel podpísať do Barcelony už skôr. Očakával aj dobré výkony od Arauja, ale milým prekvapením pre neho je Mingueza. Bartomeu si myslí, že bolo nevyhnutné získať do prvého tímu mladých hráčov a priznal, že revolúcia prišla priveľmi neskoro. Bývalý prezident si sypal popol na hlavu, keď uviedol, že sa pomýlil, keď po prehre s Liverpoolom bol veľmi opatrný. Za svoju hlavnú chybu považuje to, že veľké zmeny sa uskutočnili až po prehre s Bayernom a nie skôr.

Bartomeu si nemyslí, že sa stal obeťou lynču, aj keď pripustil, že na neho ostro útočili. Uviedol, že ako prezident bol ľahkým cieľom. Povedal, že ak by opäť mohol, kandidoval by vo voľbách na prezidenta, aby ukázal, že to všetko na neho nemalo vplyv. Folch sa bývalého prezidenta spýtal, či je pravda, že chce, aby sa novým prezidentom Barcelony stal Laporta. Bývalý prezident to poprel a zhodnotil, že hoci Joan má množstvo predností, pre klub bude lepšie, ak ho počas pandémie povedie niekto s manažérskymi skúsenosťami. Bartomeu okrem toho trvá na tom, že projekt Barça Corporate zachráni finančnú situáciu v klube. Na otázky o Leovi Messim však odpovedať nechcel.

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

8 komentáre
2021-01-14 16:19:33
Zmizni spino
2021-01-14 16:27:28
Najvacsia chyba Bartomeua je v tom ze vobec niekedy bol prezidentom tohto klubu. Ale za to vlastne mozme podakovat oveckam menom socios