Prinášame vám ranný prehľad španielskych športových novín. O čom píšu Mundo Deportivo, Sport, L'Esportiu, Marca a AS? Čítajte nižšie.

"De Jong rastie" - Mundo Deportivo informuje, že holandský záložník urobil krok vpred a v mužstve Ronalda Koemana je čoraz rozhodujúcejší. Po mnohých zmenách a zaváhaniach našiel pod Koemanom stabilitu a v strede poľa pri rozostavení 4-3-3 sa cíti komfortne. Denník informuje, že Riadiaca komisia Barcelony by dnes mala prijať rozhodnutie týkajúce sa príchodu Érica Garcíu a korešpondenčného hlasovania. Na vrchu titulky: 160 miliónov eur za Mbappeho. Real skúma možnosti na príchod Francúza. Do transferu by mohol byť začlenený Vinicius. Španielsko porazilo Maďarsko a vo štvrťfinále MS v hádzanej bude čeliť Nórsku. Brady vo finále Super Bowlu narazí na Mahomesa. Zenit Xaviho Pascuala pricestoval do Palau na zápas proti Barcelone v Eurolige. Dnes uplynul rok od smrti Kobyho Bryanta.

"Éric García: Rozhodujúci deň" - Sport píše, že Riadiaca Komisia sa dnes stretne, aby rozhodla o príchode obrancu z Manchestru City, ktorý prestúpi zrejme v lete. Pep Guardiola sa mladého stopéra vzdal: "Éric v lete určite odíde. Či teraz, to sa uvidí," povedal tréner The Citizens. Denník informuje, že Koeman žiada mužstvo o úsilie. Koeman vylúčil možnosť odchodu ďalších hráčov z kádra na hosťovanie, pretože do mužstva už nikto ďalší nepríde. De Jong preberá opraty v Barcelone a je kľúčový v aktuálnej víťaznej sérii. Chelsea prepustila Lamparda a najala Tuchela.

"Tvrdohlavý" - L'Esportiu takto opísal Riquiho Puiga, ktorý sa nevzdal aj napriek malej úlohe v tíme, akú mal v doterajšom priebehu sezóny a dúfa, že presvedčí Koemana, že mu musí dopriať viac minút. Výročná finančná správa potvrdila, že Barcelona má celkový dlh vo výške 1,173 miliardy eur a záporný prevádzkový kapitál vo výške 602 miliónov eur. Navyše, 730 miliónov eur predstavuje krátkodobé záväzky, ktoré musia byť uhradené čoskoro. Barcelona okrem toho žiada urgentnú pôžičku vo výške 100 miliónov eur. Platy v súčasnosti tvoria až 74% rozpočtu, čo len dotvára obraz zložitej situácie pre budúce vedenie. Xavi Pascual navštívi Palau so Zenitom, ktorý je objavom Euroligy. Joventut privíta Monako v boji o prvé miesto v skupine Európskeho pohára. Španielsko porazilo Maďarsko a vo štvrťfinále si zahrá s Nórskom. Chelsea prepustilo Lamparda a jeho nástupcom bude Tuchel.

"Bezodná studňa" - Marca píše o dramatickej finančnej správe Barcelony. Krátkodobé záväzky dosiahli výšku 730 miliónov eur, dlhy voči iným klubom 196 miliónov eur a celkové zadlženie klubu je až 1,173 miliardy eur. Výročná správa len potvrdzuje závažnosť finančnej krízy v Barcelone. "Rok bez Kobeho" - prvé výročie tragickej smrti legendárneho basketbalistu, ktorý sa stal globálnou ikonou. Denník varuje Real pred súperením s Atalantou. Španielski hádzanári vyhrali nad Maďarskom a vo štvrťfinále ich čaká Nórsko.

"Mbappé vyvíja nátlak" - AS uvádza, že francúzsky útočník vyslal správu Realu, aby urýchlil jeho transfer. Los Blancos by futbalistovi vylepšili plat, ktorý mu ponúka PSG, prostredníctvom jeho obrazových práv. Simeone podľa denníka cieli na 100 bodov a jeho Atlético je blízko zisku 50 bodov v prvej polovici sezóny. Suarez je na čele klasifikácie strelcov a Oblak vedie poradie Trofeo Zamora. Barcelona má krátkodobé záväzky vo výške 730 miliónov eur a iným klubom len za prestupy hráčov dlhuje až 196 miliónov eur. Španielski hádzanári postúpili z prvého miesta v skupine a ich súperom vo štvrťfinále bude Nórsko.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter

Diskusia

2 komentáre
2021-01-26 09:48:32
1,173 miliardy eur - to je až nepredstaviteľná suma. Extrém. Šialené.
2021-01-26 13:09:13
odkedy je reklama na drese, ideme finacne dole vodou:) treba pozastavit nezmysel s obnovou stadiona, dat sancu odchovancom, ktori nestoja nic + neberu take peniaze.. .."znormalnit" prestup. ciastky + vyplaty pre vsetkych hracov nielen barci, zbavit sa sejkodolarov..no a potom sa zobudil:)