Mundo Deportivo informuje, že Barcelona bude mať problém nájsť klub pre Matheusa Fernandesa. Brazílčan sa nenachádza v plánoch Ronalda Koemana a nemá možnosť ukázať sa iným klubom.

Fernandes v tejto sezóne strávil na ihrisku len 17 minút v zápase s Dynamom Kyjev, keď bolo o zápase rozhodnuté. Koeman s ním vôbec nepočíta a niekedy ho vynechal aj z nominácie na zápas, hoci na zozname zostalo voľné miesto. Je ťažké očakávať, aby sa jeho situácia v kádri zmenila v nasledujúcej sezóne. Mundo Deportivo tvrdí, že Brazílčan sa nenachádza v projekte klubu na budúci ročník, ale klub má problém nájsť pre neho nového zamestnávateľa. Ani počas zimy sa Barcelone nepodarilo poslať Fernandesa na hosťovanie do iného klubu, hoci médiá písali o záujme Alavésu, Elche či Grêmia.

Fernandes nemá príležitosť, aby sa svojim potenciálnym kupcom ukázal v hre. Ba čo viac, šancu na prezentáciu nemal ani počas polročného hosťovania v Reale Valladolid, pretože na ihrisku strávil len 166 minút. Pre zranenie vynechal niekoľko zápasov a neskôr svet zasiahol koronavírus, kvôli čomu bola La Liga na niekoľko týždňov prerušená. V Barcelone zas nedostal šancu ani napriek mnohým zraneniam v tíme. Európsky futbal tak stále nespoznal, čoho je na ihrisku schopný.

Problém je o to väčší, lebo záložník má zmluvu platnú do roku 2025. K Barcelone sa pripojil z Palmeiras za 7 miliónov eur + 3 milióny v bonusoch. Jeho odstupná klauzula má výšku až 300 miliónov eur, dá sa však očakávať, že Barcelona pri jeho predaji nebude prihliadať na odstupnú klauzulu. Barcelona 22-ročného hráča dokonca ani len nepredstavila a celý transfer dodnes nedáva logiku.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

5 komentáre
2021-03-30 10:51:35
Ach jáj toto urobiť z Mateusa nech mu dá Koeman aspoň šancu ?
2021-03-30 11:14:54
Strašne sa mu vyhýba šťastie. Koronavírus, zranenie, vo Valladolide prerušená sezóna... Nechcel by som byť na jeho mieste. Je to vhodný hráč do nášho štýlu, ale je tu Orellana, Nico, takže je zbytočný.