Gianluigi Buffon ukončil svoje pôsobenie v Juventuse Turín, no stále je aktívnym futbalistom. Z tohto dôvodu Barcelona uvažovala o tom, že by ho stiahla na Camp Nou ako náhradníka k Marc-André ter Stegenovi. Taliansky brankár však túto možnosť odmietol.

43-ročný brankár sa rozhodol nepredĺžiť končiaci sa kontrakt s Juventusom, ale zároveň ešte nezavesil kopačky na klinec. Talian čaká na nejakú zaujímavú ponuku a ak taká príde, bude hrávať ešte jednu ďalšiu sezónu a jeho cieľom je dostať sa na Majstrovstvá sveta do Kataru. Ak by sa mu to podarilo, stal by sa prvým brankárom v histórii, ktorý by hral na šiestich šampionátoch.

Buffon si je v každom prípade vedomý toho, že aby sa tak stalo, musí si nájsť klub, v ktorom bude nastupovať pravidelne. Z toho dôvodu odmietol možnosť prestupu do Barcelony, pretože na Camp Nou by sa musel zmieriť s úlohou náhradníka Ter Stegena. Katalánsky denník Sport uvádza, že Talian si dobre spomína na epizódu s PSG, po ktorej sa rýchlo vrátil do Juventusu.

Barcelona na druhej strane naďalej hľadá rezervného brankára. Neto je takmer s určitosťou na odchode z klubu, preto športové vedenie má dve možnosti. Buď kúpi nového gólmana alebo dá šancu brankárovi z rezervy. Prvým náhradníkom Ter Stegena je v súčasnosti Iñaki Peña.

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

3 komentáre
2021-06-09 19:10:48
Ako co ja viem to už len preto ze Buffon
2021-06-10 06:44:56
Načo nám zbytočne vyhazdovať peniaze za nového brankára. Máme náhradníka Iñaki Peñu, tak načo hľadať zbytočne drahého brankára. Ako náhradník za Ter Stegena by prišiel iba druhoradý brankár, ktorému by bolo jedno či chytá alebo nie, hlavne že bude v Barci a bude mať zaistený príjem len za to, že bude sedieť na lavičke. Treba dať príležitosť mladému brankárovi z rezervy.