Nad budúcnosťou Ousmane Dembélého v Barcelone visí otáznik. Krídelníkovi končí aktuálny kontrakt v júni na budúci rok a médiá začínajú čoraz hlasnejšie hovoriť o jeho odchode z Camp Nou, pretože hráč sa nehrnie do predĺženia spolupráce s Blaugranas.

Katalánsky klub chce s Dembélém predĺžiť zmluvu, ktorá vyprší 30. júna 2022, ale krídelník sa s podpisom novej zmluvy neponáhľa. Barcelona sa však nechce nechať nachytať. Vedenie klubu preto analyzuje súčasnú situáciu a pokúsi sa z nej vyťažiť čo najviac. Vzhľadom na to, že o krídelníka je v Európe záujem, Barcelona zorganizovala na tento týždeň stretnutie s agentmi hráča.

Barcelona má jasný zámer - ak Dembélé počas leta odmietne podpísať predĺženie zmluvy, klub ho sprístupní na prestupovom trhu a pokúsi sa ho predať. Sunday Times dokonca informoval, že Dembélé by mohol byť spolu so Sergim Robertom súčasťou výmenného obchodu s Manchestrom City. Na Camp Nou by smerovali Bernardo Silva a Joao Cancelo.

Katalánska rádio RAC1 informovalo, že Pep Guardiola sa stretol s Joanom Laportom v uplynulý týždeň na golfovom turnaji na Malorke. Obaja sa dobre poznajú z predchádzajúceho pôsobenia z Barcelone a minulý týždeň mali možnosť prediskutovať obchodné záležitosti. Prezidenta Blaugranas zaujímali viacerí hráči The Citizens, medzi ktorými sa nachádzali práve Silva s Cancelom.

Barcelona je medzičasom nútená zaujať v prípade Dembélého rázny postoj, aby mu dala najavo, že zmluvu musí podpísať teraz, alebo sa ho klub pokúsi predať. Ak nakoniec zostane, hrozí mu, že ho klub pošle na tribúnu.

zdroj: marca.com
foto: twitter

Diskusia

7 komentáre
2021-06-14 07:42:29
Mám ho v oblibě, ale naprosto s tím souhlasím "Nová zmluva alebo odchod". Barca si nemůže dovolit pouštět hráče zadarmo nebo za pakatel a to bez ohledu na ňáký covid - necovid. Díky bohu Bartovo vedení je pryč a je potřeba jednat s hráči jako s profesionály a ne jako s dětmi.
2021-06-14 08:17:54
ta vymena s city by bola fajn, Bernardo je velmi sikovne kridlo, pre Barcelona vhodnejsie ako dembele, cancelo je tiez futbalista, ktory ma co ponuknut