Barcelona odštartuje sezónu 2021/2022 v polovici augusta ligovým zápasom proti Realu Sociedad na Camp Nou. Joan Laporta však dovtedy musí vyriešiť nejeden problém.

Vedenie FC Barcelona by chcelo odštartovať nový ročník ideálne s čistým stolom, no je zrejmé, že sa mu to nepodarí. Laporta však do 15. augusta musí bezpodmienečne vyriešiť aspoň tie najkľúčovejšie problémy. V prvom rade je potrebné pokračovať v znižovaní výdavkov na platy. Barcelona zatiaľ predala niekoľkých hráčov a výdavky na mzdy sa jej podarilo znížiť o 35 miliónov eur, no stále je to veľmi málo.

Veľký výpredaj

Barcelona musí znížiť výdavky na mzdy o ďalších minimálne 100 miliónov eur. K tomuto cieľu by výrazne pomohol predaj Griezmanna a Coutinha. V každom prípade sa odchod týchto hráčov nejaví ako úplne bezproblémový. Katalánci však platový strop od La Ligy jednoducho musia dodržať, inak budú mať problém zaregistrovať Lea Messiho ako hráča Blaugranas. A to nechce nikto.

Znižovanie miezd

Joan Laporta strávil niekoľko týždňov rokovaniami s rôznymi hráčmi prvého tímu, aby svoj plat prispôsobili aktuálnej finančnej situácii klubu, ktorá vôbec nie je dobrá. Médiá píšu o tom, že Messi si svoj plat znížil až o 50% a to isté Barcelona očakáva aj od hráčov ako Piqué, Busquets, Sergi Roberto a Jordi Alba. V prípade ľavého obrancu však médiá píšu, že odmieta ďalšie zníženie mzdy, čo nakoniec môže viesť k jeho odchodu z klubu. Aj to poukazuje na to, ako je pre klub dôležité dostať sa do limitu La Ligy.

Lionel Messi

Klub dúfal, že Argentínec sa začiatkom augusta vráti do Barcelony a hneď sa pripojí k mužstvu a začne prípravu na nadchádzajúcu sezónu. Situácia sa v každom prípade komplikuje. Klub však doteraz nedokázal dostatočne znížiť výdavky na platy tak, aby mohol zaregistrovať Messiho ako hráča Blaugranas bez toho, aby tým neporušil pravidlá La Ligy. Médiá každom prípade tvrdia, že klub je s Messim už dohodnutý na predĺžení spolupráce a Laporta spolupracuje s prezidentom La Ligy Javierom Tebasom na nájdení riešenia.

Kúpa centrálneho stredopoliara

Po prestupoch Memphisa Depaya, Emersona, Érica Garcíu a Sergia Agüera chce Barcelona podpísať ešte jedného centrálneho záložníka. Vzhľadom na odchod Georginia Wijnalduma do Paris Saint-Germain má klub aj iné možnosti, ale na druhej strane si nemôže dovoliť drahý transfer a k tomu priveľký plat

Zranenia a reprezentanti

Sezóna 2021/2022 sa nezadržateľne blíži, no Ronald Koeman stále nemá k dispozícii všetkých hráčov prvého tímu. Postupne by sa mali k mužstvu pripojiť tí, ktorí pôsobili na EURO2020 alebo Copa América, no Éric García, Oscar Mingueza a Pedri sú v Japonsku, kde reprezentujú Španielsko na Olympiáde. Coutinho, Ansu Fati a Marc-André ter Stegen sú na druhej strane stále zranení.

zdroj: marca.com
foto: twitter

Diskusia

2 komentáre
2021-07-27 14:44:27
V prvom rade by sa mali predať nepotrebný hráči Coutinho, Pjanic, S. Roberto (nevidím dôvod na to aby ostal ak v klube ostane trojica Alba, Emerson, Dest), Umtiti, Legent (minulý rok bol od neho chyba za chybou, keby odohrá zlú polku sezóny a potom sa chytí tak ok, ale ja som u neho celú sezónu trpol pri každom súboji). Ideálne ešte Dembele ale toho nik nebude chcieť. Coutinha, Pjaniča a Umtitiho zarábajú dokopy cca 50M čistého. Je mi jasné, že tieto predaje nie sú ľahké ale bolo by fajn keby sa podaria. S ich predaja by sa mohlo ziskasovať aspoň 50M.
2021-07-27 21:54:47
Griezman, Dembelé, Umtiti, Lenglet, Roberto, Pjanič by měli jít. Moje utopické přání je aby přišel Laporte a uzdravil se Fati. Busquets by měll přenechat DM De Jongovi.