Katalánsky denník Sport informuje, že Ronald Koeman zvýšil svoje požiadavky a od hráčov prvého tímu Blaugranas už vyžaduje oveľa viac pred začiatkom svojej druhej sezóny v Barcelone. Holanďan svojim hráčom prízvukuje, že sa musia zlepšiť v porovnaní s predchádzajúcou sezónou.

Denník píše, že hráči si na trénerovi všimli zmenu a to, čo mu v uplynulej sezóne stačilo, je teraz už málo. Koeman počas príhovorov pre mužstvo či počas individuálnych rozhovorov hráčom uvádza, že v nadchádzajúcej sezóne zo seba musia dať ešte viac. Sport tvrdí, že realizačný tím pozitívne hodnotí rozvoj mužstva v priebehu predsezónnej prípravy, ale zdôrazňuje, že v niektorých momentoch si mužstvo nemôže dovoliť také chyby, aké sa prihodili v uplynulom ročníku. Ak má mužstvo získavať trofeje, tieto situácie sa nemôžu zopakovať. Tréner očakáva, že mužstvo urobí veľký krok vpred aj v tomto smere.

Sport ďalej uvádza, že Koeman si teraz viac verí, ale aj viac vyžaduje. Tréner vie, že jeho budúcnosť už úplne závisí od úspechov mužstva v tejto sezóne. Sám prezident Joan Laporta požadoval, aby sa od hráčov vyžadovalo viac a Holanďan s tým súhlasil. Veľkú pozornosť trénerského štábu púta adekvátna kondičná príprava hráčov. Odborníci v tejto oblasti dbajú na to, aby sa trénovalo so zodpovedajúcou intenzitou. Sport sumarizuje, že trénerský štáb pozdvihol latku, ale to automaticky neznamená zhoršenie atmosféry v tíme.

Katalánske noviny píšu, že Koeman trval na organizácii sústredenia v Nemecku, aby s tímom zapracoval na taktike a kondičke. Holanďan chce, aby sa mužstvo od začiatku sezóny prezentovalo dobre, pretože v uplynulom ročníku nebol čas na poriadnu prípravu a bolo viditeľné, že tím potreboval čas, aby sa postupne dostal do správneho rytmu. Barcelona si uvedomuje, že liga sa nedá rozhodnúť už na jeseň, ale zároveň nechce strácať body tak ako v minulom ročníku na jeho začiatku.

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

7 komentáre
2021-07-30 06:13:28
veľmi správne. Ak chceme vyhrávať musia hráči potit krv aj na tréningoch
2021-07-30 09:18:14
Presne podľa pravidla, že ťažko na cvičisku, ľahko na bojisku!