Katalánsky denník Sport dnes informuje, že Martín Braithwaite, Samuel Umtiti a Alex Collado si v zápase proti Stuttgartu nezahrali ani minútu. To signalizuje, že tréner Blaugranas s hráčmi do budúcej sezóny už nepočíta. Definitívu môže ukázať stredajší prípravný zápas proti Salzburgu.

Barcelona v Nemecku odohrala prvý prípravný zápas a z neho je možné vyvodiť niekoľko záverov. Väčšina sa týka dobrej práce mladých hráčov, ktorí naďalej naplno využívajú svoje šance, ktoré im dáva Ronald Koeman. Holanďan však vyslal jasný signál smerom k trojici Braithwaite, Umtiti a Collado. Ani jeden z nich sa totiž včera na trávniku neukázal a to znamená, že Koeman ich podľa všetkého vyradil zo svojich plánov na budúcu sezónu. Alex Collado sústredenie Blaugranas dokonca opustil, pretože sa podľa posledných informácií pripojí ku Club Brugge na hosťovanie.

Pre Braithwaitea mal byť sobotňajší zápas prvým prípravným pred novým ročníkom po tom, čo sa Dán vrátil z dovolenky po EURO2020. Koeman mu však proti Stuttgartu nedoprial ani jednu minútu. Práve Braithwaite totiž patrí medzi hráčov, ktorých chce klub počas tohto leta predať.

Ani minútu včera neodohral aj Samuel Umtiti, ktorý v prvých dvoch prípravných zápasoch nastúpil rovno v základnej zostave. Francúz však čaká na poslednú šancu, aby presvedčil Koemana o svojich kvalitách. Je však ťažké si predstaviť, že Holanďan odrazu zmení svoj postoj. Klub okrem toho očakáva, že stopér zníži svoju mzdu, čo však hráč odmieta.

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

5 komentáre
2021-08-01 17:57:29
Určite Umtitiho a Braithwaitea predať tam nie je o čom,Colladovi hosťovanie prospeje a keď nepresvedčí bohužiaľ, tiež o rok predať
2021-08-01 17:59:16
Preč by mal ísť aj Roberto a to je jasné asi väčšine.. Balde sa ukázal takže ?