Busquets, Piqué, Alba aj Sergi Roberto (hoci v jeho prípade zatiaľ bez oficiálneho potvrdenia) si znížili svoju mzdu, aby pomohli klubu v ťažkej situácii. Teraz je rad na ďalších hráčov, aby nasledovali ich príklad. Esport3 informuje, že Barcelona sa onedlho plánuje stretnúť s Umtitim, Coutinhom a Netom.

Spomínané médium uviedlo, že keď Barcelona pred rokom predstavila hráčom plány na hromadné zníženie miezd z dôvodu pandémie, proti boli len dvaja z nich. Hovoríme o Coutinhovi a Netovi. Prvý z nich už dlhší čas chce odísť z Camp Nou, pretože je v tieni Marc-André Ter Stegena a takmer vôbec nehrá. Druhý sa zas doteraz nedokázal presadiť a musel si poradiť s piskotom zo strany fanúšikov, hosťovaním či nepríjemným zranením. Coutinhov plat je samozrejme oveľa vyšší v porovnaní s platom jeho krajana.

Situácia v prípade Brazílčanov sa v každom prípade nezmenila - aj teraz obaja hráči odmietajú pristúpiť na návrh klubu. Uvidíme, či sa Barcelone podarí ich názor zmeniť. O niečo väčší optimizmus panuje v prípade Umtitiho, ktorý zarába 16 miliónov eur brutto za sezónu. Obranca síce nesúhlasil s odchodom z metropoly Katalánska, ale počas stretnutia s Laportom mal súhlasiť so znížením platu vzhľadom na svoju športovú situáciu a finančné problémy klubu.

zdroj: sport.es mundodeportivo.es Esport3
foto: Shutterstock

Diskusia

13 komentáre
2021-09-25 20:07:55
Tak kdo by se vzdal 24 mega čistího že :). Ale to nebude stejný jako darmožrout griez určitě :).