Xavi Hernández v zápase proti Benfike stavil na Lengleta a Demira, ktorí sa v posledných týždňoch na ihrisku objavovali zriedkavejšie. Tréner dal jasne najavo, že nepočíta s Coutinhom a Luukom de Jongom. Medzi najlepších hráčov v zápase proti Benfike patrili Ronald Araujo a Ousmane Dembélé.

Nový tréner Blaugranas už začal prijímať prvé rozhodnutia po svojom príchode na Camp Nou. Efekty začali byť viditeľné aj včera v zápase proti Benfike. Katalánske denníky Sport a Mundo Deportivo hodnotili, ktorí hráči môžu pod vedením nového trénera hrať viac ako za éry Ronalda Koemana a ktorí nemôžu počítať s veľkou porciou hracieho času.

Včera sme si mohli všimnúť, že od úvodného hvizdu sa na ihrisku objavili Clement Lenglet a Demir. Francúz odohral v tejto sezóne v základe len tri zápasy a Rakúšana sme videli v základe naposledy pred 12 zápasmi. Xavi sa im však rozhodol dať šancu, ktorú využili. Lenglet spravil niekoľko malých chýb, no vo všeobecnosti zahral dobre a pokrýval útočníkov súpera. Bez problémov vyvážal loptu a prispel k jej plynulej cirkulácii na ľavej strane trávnika. Ešte lepšiu známku si zaslúžil Demir, ktorý hral na pravom krídle. V prvom polčase sme mohli vidieť, ako neraz zamotal hlavy obrancom súpera. Jeho najlepšou akciou bola strela do konštrukcie brány a fanúšikovia ho za to odmenili potleskom.

V opačnej situácii sa ocitol Philippe Coutinho. Brazílčan sa rozcvičoval počas celého druhého polčasu, ale do zápasu napokon nezasiahol. V zápase proti Espanyolu sa na trávnik dostal v druhom polčase, ale na jeho výkone je badať, že si neverí. Možno sa mu podarí situáciu zmeniť, čo sa však nedá povedať o Luukovi de Jongovi. Holanďan včera nedostal pokyn ani na rozcvičku, hoci Barcelona v zápase nutne potrebovala streliť gól a on bol jediným hrotovým útočníkom na lavičke.

Medzi najlepších hráčov včerajšieho zápasu patrili Dembélé a Araujo. Prvý z nich sa vrátil po zranení a nasadiť ho na pol hodinu bol do istej miery risk. Francúz však podal veľmi dobrý výkon, centroval, vytváral gólové príležitosti. Pokúšal sa aj o streľbu, ale jeden jeho pokus bol nepresný a druhý zblokovaný. Okrem toho si do štatistík pripísal osem centrov, takmer polovicu všetkých centrov tímu.

Ronald Araujo na druhej strane nahradil Érica Garcíu. Uruguajčan bol v obrane istý, získal 5 lôpt a opäť predviedol aj svoj talent v ofenzíve. V 84. minúte strelil dokonca gól, ale ten bol kvôli ofsajdu anulovaný. Následne bol vystriedaný kvôli svalovým kŕčom, no nejedná sa o zranenie. Boj o miesto v obrane bude v Barcelone mimoriadne tvrdý.

zdroj: sport.es mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
2021-11-24 14:26:11
Tak Araucho byl excelentní. Ale Lenglet? Ten borec byl u všeho nebezpečného pro Benfiku (až na závěrečný útok-to už nebyl na hřišti). Já osobně doufám, že Lenglet bude pravidelně leštit lavici, protože je katastrofální. Jsem si jistý, že se toho Xavi všimne.
2021-11-24 14:26:47
To sa po 2 zápasoch ešte nedá hodnotiť. Uvidí sa v polke sezóny kto a koho Xavi nebude vôbec stavať.