Tréner Villarrealu Unai Emery sa včera zúčastnil tlačovej konferencie pred dnešným zápasom proti Barcelone, ktorý sa odohrá na Estadio de la Ceramica. Pôjde o veľmi dôležitý zápas pre obe strany.

Zápas proti Barcelone

"Pristupujeme k tomuto zápasu s veľkou nádejou, pretože tieto zápasy sú motiváciou a výzvou, aby sme sa zlepšili. Hráme doma proti Barcelone, ktorej výmena trénera padla vhod z pohľadu motivácie. Pokúsime sa hrať až do konca, aby sme nakoniec zvíťazili a zlepšili sa v hre."

Pocity

"Musíme sa snažiť o rovnováhu, pretože čelíme skvelému mužstvu z pohľadu úrovne a kvality. Teraz budeme hrať proti tímu, ktorý opäť hľadá svoju identitu a v posledných zápasoch ju získal. Súperíme so súperom, ktorý bude pre nás náročný. Musíme dobre brániť a vyhrať čo najviac súbojov. Pôjde o pekný zápas a sme povinní odviesť dobrú prácu."

Možná výhra

"Chceme odohrať skvelý zápas, cieľom je víťazstvo, ale niekedy vyhráte bez toho, aby ste hrali dobre a to nie je uspokojivé. Chcem, aby sa mužstvo naďalej rozvíjalo, aby sa predviedlo. Barcelona prichádza po príchode Xaviho pozitívne nabudená a dojmy sú lepšie v prostredí aj v tíme. Vidím veľmi dobrého Busquetsa, Piquého či Albu a myslím si, že majú skvelé obdobie. Toto je Barcelona, skvelé mužstvo so skvelými hráčmi, preto z jej strany očakávam veľmi dobrú úroveň. Rád žijem prítomnosťou a užívam si túto cestu, to ma motivuje."

Xavi

"Osobne ho veľmi dobre nepoznám, ale mám referencie, aký bol a že vyžaduje veľa. Už ako hráč rozmýšľal ako tréner. Myslím si, že do Barcelony prišiel v správnom čase a môj dojem je výborný. Na ihrisku bol veľmi inteligentný a hoci byť hráčom je niečo iné ako byť trénerom, sú hráči, ktorí majú túto schopnosť. Existujú isté veci, ktoré priťahujú pozornosť, okrem prestavby a motivácie, ktorú generuje, prináša zaujímavé veci."

Čo bude v zápase kľúčové

"Stať sa môže veľa, nastanú momenty, v ktorých budeme mať kontrolu a v ktorých nie. Musíme byť schopní využívať ofenzívne akcie a byť silní v defenzíve. Musíme si vedieť poradiť v oboch šestnástkach a ak budeme efektívni, môžeme tento zápas vyhrať. Pôjde o veľmi pekný a náročný zápas."

zdroj: as.com
foto: Shutterstock

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.