Ferran Torres čaká na to, až ho Barcelona bude môcť zaregistrovať. To znamená, že Katalánci sa snažia predávať hráčov, aby vytvorili miesto vo svojich výdavkoch na platy tak, aby registráciou nových posíl neporušili finančné pravidlá La Ligy.

V posledných dňoch sa špekulovalo o tom, že odchod Philippeho Coutinha z klubu by na registráciu Torresa stačil, no záložník odišiel na hosťovanie do Aston Villy a Barcelona nemôže Torresa napriek tomu zaregistrovať. Po prvé, Coutinho je ešte stále hráčom Barcelony, pretože je covid pozitívny a teda nemôže vycestovať nikam. Do Birminghamu by mal odísť po negatívnom teste na budúci týždeň. V Anglicku na neho čaká zdravotná prehliadka a po jej úspešnom absolvovaní sa stane hráčom Aston Villy.

Bez tak to nebude stačiť, pretože plat Ferrana Torresa spolu s jeho amortizáciou sa pohybuje na úrovni 6 miliónov eur. Barcelona pracuje na tom, aby klub opustili ďalší hráči. Ideálnym scenárom je, aby bol Torres ako zaregistrovaný hráč Barcelony dostupný už na semifinále Španielskeho superpohára proti Realu Madrid. V každom prípade sa nezdá, aby to klub stihol.

Ak keby ho Barcelona dovtedy nejakým zázrakom zaregistrovala, ďalším problémom je covid, pretože Xavi na včerajšom tlačovej konferencii pred zápasom proti Granade potvrdil, že mladý Španiel mal pozitívny výsledok testu aj včera. Okrem toho sa vracia po dlhom zranení a stále nedostal od lekárov zelenú. Ak dostane povolenie hrať a bude mať aj negatívny test na covid, následne ho určite čaká niekoľko tréningov s tímom a až potom ho bude mať Xavi k dispozícii.

Katalánci tak majú nejaký čas na to, aby prečistili káder o ďalších hráčov ako napríklad Samuel Umtiti či Yusuf Demir, v prípade ktorého sa klub snaží o predčasné ukončenie hosťovania, preto je hráč pravidelne vynechávaný z nominácií, pretože ak by odohral svoj desiaty zápas v Áčku Blaugranas, Barcelona by musela Rapidu Viedeň zaplatiť desať miliónov eur.

zdroj: marca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

8 komentáre
2022-01-08 13:20:38
Skor pochopim danovu a odvodovu reformu trnavskeho psychopata ako platovy strop v spanielskej lige...?
2022-01-08 13:27:15
Doteraz nechápem ako to dojednal Laporta toho Demira. Najviac uškodil samotnému hráčovi. Myslím, že by sa aj ukázal keby dostal ešte šancu v tejto našej útočnej tragédii, ale nemôže hrať, lebo pri tom hosťovaní Laporta dojednal, že budeme musieť platiť za odohrané zápasy. Nie je najrýchlejší to chápem, ale to nebol ani Pedro napríklad.