Madridský denník AS informuje, že Barcelona sprístupnila na prestupovom trhu Frenkieho de Jonga a na jeho miesto má prísť Carlos Soler. Barcelona by na tejto operácii mohla zarobiť približne 50 miliónov eur. Denník tvrdí, že Španiel sa už dohodol na osobných podmienkach s Barcelonou, no Valencia tieto správy dementovala.

AS uvádza, že Barcelona dospela k dohode s Valenciou vo veci transferu Carlesa Solera za 20 miliónov eur. Cena je nižšia, pretože Španielovi po budúcej sezóne vyprší zmluva s klubom. Valencia však publikovala oficiálne vyhlásenie, v ktorom tvrdí, že žiadna dohoda s Barcelonou neexistuje a katalánsky klub dokonca s hráčom ani nerokuje. AS však tvrdí, že Blaugranas sa dohodli na osobných podmienkach s hráčom. Barcelona vníma Solera ako futbalistu so skvelým charakterom, ktorý má bojovaného ducha, dokáže útočiť a okrem toho má dobré vzťahy s niektorými súčasnými hráčmi Blaugranas.

Barcelona však v prvom rade musí zarobiť peniaze, aby mohla nakupovať nové posily. V tomto smere je kľúčové predať Frenkieho de Jonga. AS dokonca tvrdí, že Barcelona sa už rozhodla sprístupniť De Jonga na prestupovom trhu. Katalánci očakávajú, že na predaji zarobia minimálne 70 miliónov eur. Záujem o záložníka majú kluby ako Manchester United, Bayern Mníchov a tímy Premier League. V klubových kanceláriách na Camp Nou začína prevládať názor, že De Jong nemá vlastnosti lídra, aby viedol novú generáciu Blaugranas.

Zdá sa, že isté miesto v základnej zostave Barcelony v budúcej sezóne budú mať Pedri a Sergio Busquets, zatiaľ čo Gavi, Soler, Kessie a Nico by bojovali o minúty. Madridský denník uviedol, že rokovania o príchode Solera sú v pokročilej fáze, aj keď futbalista sa s Mestallou nechce rozlúčiť v zlom. Zelenú tejto operácii dal aj Xavi. Iný madridský denník Marca uviedol, že správy denníka AS nie sú pravdivé.

zdroj: as.com
foto: Shutterstock

Diskusia

10 komentáre
2022-05-02 11:49:53
Prosím ne, de Jong je top velká chyba kdybychom o něho přišli
2022-05-02 12:01:57
Napĺňa sa to, čo som spomínal. FDJ sa bude predávať, lebo treba peniaze.

Úlohu FDJ by vedel zastúpiť Kessie, Busquets musí hrať, aj keby traktory z neba padali, Pedri mladá hviezda. Pjanić, Coutinho, Gavi, Nico, Kessie a Soler sa budú byť o 1 post? To ozaj 6 hráčov sa má byť o 1 miesto? Niekto asi má kvalitný materiál.