Katalánci naďalej hladujú elitného stopéra z dôvodu neistého zdravotnému stavu Gerarda Piquého. Ako informuje madridský denník AS, jedným z hráčov, ktorých Barcelona sleduje, že Jules Koundé z FC Sevilla. Katalánci môžu vymeniť 23-ročného zadáka za Sergiña Desta.

Barcelona má o Koundého záujem už nejaký ten čas, no teraz je okrem hráča v kontakte už aj s jeho zamestnávateľom. Sevilla si uvedomuje, že udržať Koundého v mužstve nebude jednoduché, pretože hráč je už dlhé mesiace rozhodnuté odísť z klubu, aby si našiel silnejšie mužstvo. Doteraz sa o jeho služby zaujímali kluby z Premier League, no AS uvádza, že Koundé by bol pripravený prestúpiť aj do Barcelony.

Problémom by určite boli vysoké náklady na prestup, keďže Koundé má zmluvu do roku 2024 a jeho odstupná klauzula má hodnotu 90 miliónov eur. Madridský denník uvádza, že Barcelona by mohla znížiť náklady na operáciu začlenením iného hráča do transferu, napríklad Sergiña Desta, o ktorého má záujem predovšetkým športový riaditeľ FC Sevilla Monchi. Problém nebude predstavovať plat stopéra, ktorý aktuálne zarába 2,5 milióna eur a Barcelona je schopná túto sumu zdvojnásobiť.

Koundé vyniká vďaka svojim fyzickým možnostiam, rozhodnosti, schopnosti zakladať útoky a vie si nabehnúť aj pred bránku súpera. Francúz je okrem toho všestranným hráčom a môže hrávať aj na pravej strane obrany, čo by Barcelone umožnilo viac možností k rotácii. V tejto sezóne odohral 41 zápasov, zaznamenal tri góly a jednu asistenciu. Sevilla inkasovala najmenej gólov v lige aj vďaka nemu. 23-ročný hráč bol v poslednom čase aj významným prvkom francúzskeho národného tímu. AS k téme dodáva, že Barcelona má v úmysle vytvoriť si dobrú vyjednávaciu pozíciu pre prípad, že Koundé by mal opustiť Sevillu už počas tohto leta.

zdroj: as.com
foto: Shutterstock

Diskusia

9 komentáre
2022-05-10 15:22:39
no sledovat mozeme, ale 90mega je vtipnych. Zoberme popcorn a sledujme
2022-05-10 15:33:15
Je to dobrý hráč, ale skutočne hrdý by som bol na naše vedenie, ak by na výmenu nešiel Dest, ale Lenglet/Umtiti. Každopadne ani v Seville nie sú sprostí.