Tréner FC Barcelona sa zúčastnil tlačovej konferencie pred zápasom proti Realu Betis. Vzhľadom na to, že do konca januárového prestupového obdobia zostáva už len pár hodín, tlačovka sa niesla predovšetkým v znamení diania na prestupovom trhu.

[Marc Brau, Barça TV] Čo očakávaš od zápasu s Realom Betis?

"Pellegriniho štýl funguje veľmi dobre. Je to tím plný talentu. Jeden z najlepších v La Lige, čo sa týka hry s loptou, ale aj bez nej. Borja Iglesias, Fekir, Canales... sú to futbalisti najvyššej úrovne. Pellegrini odvádza skvelú prácu. V semifinále španielskeho Superpohára to bolo veľmi ťažké a zajtra to bude rovnaké, o to viac na ich štadióne."

[Ramon Salmurri, Catalunya Radio] Dnes sa uzatvára prestupové obdobie. Posilnenie ktorej pozície je teraz cieľom? Si v tomto smere optimistický?

"Opäť sme veľmi závislí od finančného fair play. Možno odíde Hector, ktorý požiadal o prestup, pretože chce viac hrať. Tomu dokonale rozumieme. Veľmi mu ďakujem, pretože bol príkladom, vždy hral pre tím, bol oddaný... Teraz, po odchode Bellerína a Memphisa a ukončení kariéry Piquého, si myslím, že posily by boli dobrou voľbou. Na akú pozíciu? Nevieme, je to náročný trh a času je málo. Sme však otvorení príchodu posíl."

[Marta Ramón, RAC1] Súd povolil Barcelone zaregistrovať Gaviho do prvého tímu. Ako vnímaš túto správu? Čo si myslíš o tom, že musel rozhodnúť až súd?

"Tak, v práve sa veľmi nevyznám, ale je to pre nás veľmi dobrá správa. To bol jeden z našich cieľov pre toto prestupové obdobie. Teraz je záležitosť na strane La Ligy. Dúfame, že Gavi bude zaregistrovaný. Je to veľmi dobrá správa pre nás a pre Gaviho."

[Adria Albets, Cadena SER] Existovali obavy, že ak by Gavi nebol zaregistrovaný teraz, mohol by v lete odísť zadarmo...

"Našou prioritou je, aby hráči takí dôležití ako Gavi mali u nás budúcnosť. To je zrejmé. To, že ho môžeme zaregistrovať, je veľmi dôležitá správa, ale ak mám byť úprimný, nemyslím si, že by Gavi chcel odísť. Je tu veľmi šťastný."

[Josep Capel, Radio Nacional] Okrem Gaviho sú v rovnakej situácii aj Balde či Araujo. Máš v ich prípadoch rovnaký pocit alebo existujú nejaké obavy?

"Je normálne, že navonok sú ľudia znepokojení, ale my v klube nie. Všetci traja sú culés, sú šťastní a to je najdôležitejšie, ale prioritou je ich registrácia."

[Helena Condis, Cadena COPE] Veľa sa hovorí o Amrabatovi... čo si o ňom myslíš?

"Nerád hovorím o hráčoch z iných tímov. Podľa môjho názoru je to dobrý futbalista, ale viac nepoviem."

[Alejandro Segura, Radrio Marca] Myslíš si, že káder Barcelony je po odchode troch hráčov stále veľmi konkurencieschopný?

"Áno, aj po týchto troch odchodoch je to dobré. Predtým bolo logické, že sme nikoho nepotrebovali, ale teraz, po odchode Bellerína, možno áno. Stále si však myslím, že toto mužstvo je veľmi konkurencieschopné."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Koho najviac potrebuješ na posilnenie tímu?

"Predbežne nikoho - ak má niekto prísť, nech je skutočne posilou. Nenakupujme kvôli tomu, aby sme nakupovali v zhone. Ak sa objaví dobrá alternatíva, je to skvelé, ale ak nie, stále je to dobré."

[Francesc Latorre, TV3] Po zranení Dembélého dostane Raphinha pravdepodobne viac minút. Čo musí zlepšiť, aby bol rozhodujúcejší?

"Myslím si, že ako tím musíme vo všeobecnosti vytvárať viac nebezpečenstva v útoku, byť odvážnejší a rozhodnejší v poslednej "štvrtine" ihriska. Možno to trochu chýbalo v stretnutí s Gironou. Odohrali sme solídny zápas, ale mali sme menej príležitostí ako zvyčajne. Nie je to len o Raphovi, ale o celom tíme. Rapha bude dôležitý, verím v neho a verím, že urobí rozdiel. Ak sa nemýlim, doteraz strelil 4 góly a zaznamenal 7-8 asistencií, čo vôbec nie sú zlé čísla."

[Albert Roge, Relevo] Dnes sme na tréningu videli Lamineho Yamala. Je šanca, že bude hrať za prvý tím, alebo je ešte príliš skoro.

"Nie, ešte nie. Zatiaľ ho chceme pozorovať. Dnes sa k nám pripojil, pretože sme potrebovali hráčov. Héctor netrénoval, takže sme ho zavolali na poslednú chvíľu. Predbežne nebude povolaný."

[Ferran Martínez, Mundo Deportivo] Pred dvoma alebo tromi dňami sa zdalo, že na prestupovom trhu nenastane žiadny pohyb, a teraz sa zdá, že existuje možnosť. Čo si o tom myslíš? Ako to ovplyvňuje tvoje plánovanie?

"Ak mám byť úprimný, na prestupový trh sa príliš nesústredím. Sústredím sa na to, ako hrať proti Betisu. Teraz veľa hovoríme o trhu, ale čaká nás dôležitý zápas. Chceme pokračovať vo víťaznej sérii, to ma zaujíma najviac. Ak nikoho nezískame, budem pokojný, nebude to žiadny problém. Budeme môcť povolať hráčov z rezervy."

[Carles Ruiperez, La Vanguardia] Si spokojný s výkonmi Ansu Fatiho počas absencie Lewandowskeho? Ako si vysvetľuješ, že je taký rozhodujúci, keď nastúpi z lavičky, a úplne iný, keď hrá od začiatku?

"Povedal by som, že to skôr súvisí s tým, aké ťažké zápasy musel odohrať: na Metropolitano, doma proti Getafe, vonku proti Girone, a to sú veľmi dobre organizované defenzívne tímy so silnými obrancami. Naposledy hral veľmi dobre, vo vysokej intenzite, prešiel na pressing po strate... Určite sa mu bude dariť."

[Diari ARA] Ako dlho bude Ousmane Dembélé mimo hru?

"Nevieme to, pretože ide o svalové zranenie, pri ktorom je ťažké odhadnúť dĺžku pauzy. Bude to závisieť od jeho svalstva, od jeho zotavenia, od toho, ako sa cíti... Sú zranenia, pri ktorých hneď viete, že hráč je mimo hry tri mesiace, ako nedávno v prípade Ronalda, ale tu je to ťažké povedať."

[Ivan San Antonio, Sport] Myslíš si, že Javier Tebas zaobchádza s Barcelonou inak?

"Neviem, je to skôr otázka pre neho. Ak usporiada tlačovú konferenciu, musíte sa ho na to opýtať. Vlastne som ho pozdravil len dvakrát a nič viac."

[Josep Soldado, La Sexta] Do konca prestupového obdobia zostáva menej ako 12 hodín. Máš pocit, že dôjde k prestupu?

"Momentálne nie. Nemám žiadne správy. Práve som vyšiel zo šatne a neviem nič nové. Viem len o záležitosti s Bellerínom."

[Albert Hernández, TVE] Do akej miery mení zranenie Dembélého tvoje plány?

"Je to vážna absencia a v čase, keď hral výborne. Vytvoril pre nás veľa príležitostí a pracoval v obrane. Bude ťažké ho nahradiť, ale pokúsime sa, aby jeho absencia nebola citeľná. Máme hráčov, ktorí ho môžu nahradiť."

[David Ibanez, Mediaset] Hnevá ťa, že súd musel zasiahnuť, aby vyriešil prípad s Gavim?

"Neviem, neviem. Ako som povedal, v práve sa nevyznám a nebudem sa k nemu vyjadrovať. Informujú ma napríklad, že bude možné zaregistrovať Gavi. Takže hovorím: 'Skvelé, veľmi dobré správy'. To bol cieľ tohto prestupového obdobia."


KLIKNI SEM a vyber si svoje tričko!

[Juli Caramunt, Jijantes] Ako tráviš posledné hodiny prestupového obdobia?

"Predpokladal som, že nikto nepríde, takže to skôr zoberiem pokojne, pretože kto príde dnes, nebude hrať zajtra. Sústredím sa na to, aby som hráčov motivoval na tento dôležitý zápas na ťažkom teréne."

[Ricardo Rosetti, GOL] Vždy ste hovoril, že chceš, aby Barcelona vyhrávala a hrala dobre. Tím vyhráva a je to vidieť na číslach, ale čo si myslíš o hre?

"Keď sa pozrieme na posledných šesť alebo sedem zápasov, myslím si, že v štyroch z nich sme hrali veľmi dobre a v ďalších dvoch sme neboli v plnej forme. Taký je futbal: proti Espanyolu sme podľa môjho názoru odohrali dobrý zápas a remizovali sme a proti Girone sme nehrali veľmi dobre v útoku a vyhrali sme 1:0. Naším cieľom je okrem dobrej hry aj víťazstvo. Nie vždy sa nám to podarí. Taký je futbal. Musíme sa čo najviac priblížiť k zápasu proti Realu Madrid vo finále Španielskeho superpohára. Bolo to partidazo. Boli sme oveľa lepší a vyhrali sme 3:1. Nie vždy sa to podarí. Futbal sa vyrovnáva. Pozrite sa na Liverpool, Bayern, Juve, Inter... je pre nich ťažké vyhrať. Už neexistuje dominancia jedného tímu."

[Aurora Fuste, Principal.cat] Myslíš si, že zajtrajší zápas by mohol byť kľúčový pre La Ligu vzhľadom na to, že Real Madrid nedávno remizoval s Realom Sociedad a vo štvrtok bude hrať s Valenciou a mohol by byť pod tlakom?

"Takto to teraz bude v každom zápase. Finále každé tri alebo štyri dni. Musíme hrať s rovnakým nasadením ako v zápase s Gironou, ale oveľa lepšie v útoku. V poslednom čase sme neodohrali slabý zápas. V mnohých aspektoch sme vyzerali dobre, ale chýbala nám odvaha a hrozba v útoku."

[Carlos Dominguez, Culemania] Aké máš plány s Pablom Torrem?

"V súvislosti s Pablom sa nič nemení. Je to hráč prvého tímu, ale ak nebude hrávať s nami, môže hrať aj v rezerve. Nechcem, aby odišiel na hosťovanie. Myslím, že ho budeme potrebovať v mnohých momentoch."

[Nacho Jimenez, Mas Que Pelotas] V poslednej dobe si často hovoril, že mužstvo potrebuje rozhodnúť zápas, ale ako hodnotíš skutočnosť, že mužstvo môže trpieť, keď je skóre tesné?

"V mnohých aspektoch vyzeráme dobre, ale musíme skúsiť viac vecí v útoku. V pressingu po strate lopty sme skvelí, rovnako v defenzíve alebo vo vysokom pressingu, získavame veľa lôpt, takže často dávame góly a vyhrávame zápasy. Existujú aj prvky, ktoré je potrebné zlepšiť. Vieme, v čom sme silní a čo musíme zlepšiť. Sme na seba veľmi nároční"

[Iniestazo] Pozícia pravého obrancu v Barcelone je špeciálna... čo podľa teba musí mať pravý obranca Barcelony?

"Čo sa týka Bellerína, bolo to moje rozhodnutie, že neodohral príliš veľa minút. Videl som viac možností u Sergiho, Julesa alebo Ronalda a to bolo všetko. Pravý obranca musí ponúknuť veľa vecí a v Barcelone nie je ľahké prezentovať sa dobre."

[EFE] Je zajtrajší zápas na Benito Villamarín jedným z najťažších zápasov na výjazde?

"Áno, je to veľmi náročný zápas. Na tejto pôde je vždy ťažké hrať. Bojuje o Ligu Majstrov. Betis môže dominovať."

[El País] Čo si myslíš o Lucasovi Romanovi, ktorý nedávno prišiel do Barcelony? Je šanca, že v tejto sezóne bude mať premiéru?

"Bude s nami trénovať. Práve prišiel, adaptuje sa, má dobrú ľavačku a talent. Uvidíme... Je to veľmi zaujímavý futbalista, ktorý by mohol byť veľmi užitočný."

[El 10 del Barca] Je pre teba dôležité, že sa Pedri čoraz častejšie hlási v pokutovom území?

"To je to, čo požadujeme od neho a ostatných interiors. Často sú to práve oni, ktorí musia spolu s útočníkom prehusťovať pokutové územie. Pedri už strelil niekoľko rozhodujúcich gólov, dobre si nabieha do šestnástky... Musia to robiť aj Gavi, Frenkie, Franck, Pablo Torre."

zdroj: BarçaTV+
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.