Celý rad futbalových osobností blahoželá Leovi Messimu k jeho zaslúženej ôsmej Zlatej lopte. Nájdu sa však aj takí, ktorí zrejme z nejakého dôvodu nemajú radi udeľovanie vavrínov Argentínčanovi. Patrí medzi nich Lothar Matthäus a aj Cristiano Ronaldo.

Matthäus poskytol rozhovor pre Sky Deutschland, v ktorom kritizoval výsledky včerajšieho galavečera: "Počas celého roka podával Håland lepšie výkony ako Messi. Messiho víťazstvo je nezaslúžené. Ukazuje však, že na Majstrovstvách sveta záleží viac ako na čomkoľvek inom. Podľa môjho názoru bol Håland za posledných 12 mesiacov najlepším futbalistom, ktorý so City získal významné trofeje a prekonal gólové rekordy. Håland by nemal byť prehliadaný. Tento výber je fraška, aj keď som Messiho fanúšik," povedal Nemec.

KLIKNI SEM a vyber si svoje tričko!

Zaujímavosťou je, že Matthäus získal Zlatú loptu aj v roku 1990 po víťazstve na Majstrovstvách sveta. Nebudeme robiť podrobnú analýzu výkonov Nemca počas klubovej sezóny, ale za zmienku stojí, že ako hráč Interu sa v prvej polovici toho roku nezúčastnil ani európskych pohárov, keďže jeho tím prehral s Malmö v prvom kole Pohára majstrov. Nerazzurri tiež vypadli z Talianskeho pohára a skončili na treťom mieste v Serii A, v dôsledku čoho Matthäus hral v nasledujúcej sezóne 1990/1991 len v Pohári UEFA.

Na sociálnych sieťach tiež koluje informácia, že Cristiano Ronaldo lajkol príspevok, v ktorom novinár madridského denníka AS Tomas Roncero, známy svojím bezbrehým fanatizmom, kritizoval nielen 8. Zlatú loptu Lea Messiho, ale spochybnil aj ostatné dve edície, v ktorých Argentínčan siahol po tomto ocenení. Stojí za to konfrontovať toto správanie s vyjadrením Messi o jeho rivalite s Portugalčanom.

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

10 komentáre
2023-10-31 15:16:23
No, je to dosť čudné - s PSG osemfinále LM a pohára, čiže na klubovej úrovni v nie úplne top live nič, druhá polovica sezóny v irelevantnej lige. Ak to má byť že celú sezónu, tak to za mňa nemôže dostať hráč, ktory slapal ako zviera, ale iba jeden mesiac počas MS.
2023-10-31 16:52:25
Nechutny nemcur s nechutnym nazorom.