Pracovníci televízie Realu Madrid sa po včerajšom zápase s Atléticom rozhodli opäť zaútočiť na rozhodcu Josého Mariu Sáncheza Martíneza, dokonca použili výrazy, že tvorí "tridente arbitrov", ktorí konajú v prospech Rojiblancos, ktorí sú "rozhodcami najviac protežovaní v tejto lige". Klubový televízny kanál využil príležitosť aj na kritiku rozhodcu Xaviho, pričom poukázal na to, že kariéra bývalého trénera Barcelony je podozrivá kvôli jeho výkonom počas pôsobenia Negreiru.

V madridskom derby skutočne nebola núdza o rozhodcovské kontroverzie. Katalánske médiá kritizovali rozhodnutie zrušiť gól Stefana Savića, ale odborníci sa zhodujú, že to bol správny verdikt, keďže Saul bol v ofsajde a ovplyvnil brankára. ArchivoVAR tiež tvrdí, že po Saulovom faule na Lucasa Vázqueza a Savićovom zákroku na Juda Bellinghama mali byť nariadené dva pokutové kopy pre Real.

"Muž, ktorý dnes pískal... Má svedomie, aby mohol v tú noc pokojne spať? Existuje trilógia o Pánovi prsteňov... Nuž, mohli by sme vytvoriť trilógiu s rozhodovaním derby proti Atlétiu: Alberola Rojas, Cuadra Fernández a Sánchez Martínez... Vždy v prospech Colchoneros. Bola by to hororová šou. Atléti je klub, ktorý rozhodcovia v tejto lige najviac protežujú... a to zďaleka," tvrdia televízni novinári Realu Madrid.

Neskôr boli odvysielané zábery, ktoré ukazovali tri potenciálne pokutové kopy pre Real, a k dvom spomínaným akciám pridali aj zákrok Llorenteho na Bellinghama, kedy hráč Atlética chytil svojho súpera. "Povedať, že títo dvaja sa objímajú, znamená mať ľudí za idiotov, za hlupákov, a my tu nie sme hlupáci. Urobia na neho dva penalty a nepískajú nič. Jude si začína uvedomovať, čo je španielska liga," hovoria o situácii. Savićov zákrok bol ešte jednoznačnejší: "Nie je o čom hovoriť, je to hanba, že to nebolo odpískané. Vrazil mu lakťom do chrbta, takže nemôže ísť ďalej, vôbec sa nezaujímal o loptu. Je to jasné."

Televízia Realu Madrid sa zaoberala aj kritikou činnosti stanice v súvislosti s nátlakom na rozhodcov: "Toto je tlak, ktorý vyvíjame na orgány. Je hrozné hovoriť o týchto činnostiach, hrozné. Madridismo už vie, čo sa deje: tri zo štyroch duelov proti Atléticu rozhodovalo tridente Colchoneros (Alberola Rojas, Cuadra Fernández a Sánchez Martínez)."

Klubová televízia Los Blancos sa odvolala aj na slová Xaviho, ktorý vyzval arbitrov, aby nechali Barcelonu súťažiť. "Že by nás mali nechať súťažiť? Je dôležité si uvedomiť, že Xavi má za sebou pochybnú futbalovú kariéru, pretože jeho zápasy vyšetrovali prokurátori a rozhodcovia. Lekcie spravodlivosti, keď je celá jeho kariéra podozrivá."

"Zmanipulovaná liga? Tomu sa musíte smiať. Našťastie je tu Real Madrid TV, ktorá dokáže veci prostredníctvom dôkazov. Ak manipulujeme, nech sa niekto obráti na súd a oznámi to. Tu uplatňujeme transparentnosť toho, čo sa deje. Už nás nebaví prezentovať, ako zábery, v ktorých bol Real Madrid poškodený, miznú z reportáží, neobjavujú sa v celoštátnej televízii. Našu pozornosť upúta to, ako sa vždy hľadá spôsob, ako poškodiť Real: v sobotu sme videli niektoré nezrovnalosti v súboji s Gironou, v dôsledku čoho určité platformy zdvihli krik proti Realu, ale keď sa hádžu poznámky proti Barcelone [napríklad protest fanúšikov Atlética v súvislosti s prípadom Negreira - pozn. red.], to sa už nepublikuje."

"Zo strany televízie Realu Madrid je vyvíjaný pomerne veľký tlak. Tri pokutové kopy a žiadny sa nepískal. Xavi a Laporta budú dnes večer šťastní. Proti všetkému a všetkým," uzatvára televízia Realu Madrid.

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

6 komentáre
2024-02-05 13:00:40
To sú ale komici. To robia podobnú šou ako u nás kedysi Partička, alebo ten Kredenc? Tak mi to príde ...
Gamo Premium
2024-02-05 13:01:06
A hentí drbobia čo vyťahujú, že Xaviho kariéra bola pochybnosť, keď kauzu Negreira súd uznal za klamlivú a nemajú žiadne dôkazy? jebliny z madridu, mám ich dosť