Jedným z najväčších objavov Barcelony v tejto sezóne bol napriek všetkým problémom Ilkay Gundogan. V lete podpísal zmluvu z Manchestru City na základe bezplatného prestupu a vo svojej debutovej sezóne bol nepochybne najlepším hráčom klubu.

Nielenže v priebehu sezóny neustále patril k najlepším hráčom, ale navyše sa mu úplne vyhýbali zranenia. V skutočnosti je okrem Fermína Lópeza jediným hráčom prvého tímu, ktorý zostal fit počas celej sezóny.

Gündoğan hral pod Pepom Guardiolom od začiatku pôsobenia Španiela v Manchestri City a v roku 2013 bol blízko k tomu, aby pod ním hral aj v Bayerne Mníchov: "Áno, bol tu záujem a stretnutie medzi zástupcami FC Bayern a mojím tímom. V tom čase som však s Pepom Guardiolom nemal žiadny osobný rozhovor, takže som nikdy nevedel, že jeho predstava bola, že v Bayerne bude jeho Xavi alebo Iniesta. Ale duo Thiago - Gündoğan by bolo nepochybne zábavné," povedal o tom Gundo, ktorého slová sprostredkoval katalánsky denník Sport.

Pokiaľ ide o Barcelonu, Nemec vždy sníval o tom, že raz bude obliekať dres Blaugranas, a v rokoch 2009-2013 o tíme Pepa Guardiolu básnil: "Bol som fascinovaný tímom Barcelony s trojicou Xavi, Busquets a Iniesta. Samozrejme, aj pred Ronaldinhom, ale pre mňa to bol najatraktívnejší futbal, aký existoval, a ak mám byť úprimný, nikdy som nevidel nič lepšie. Tento typ hry s krátkymi prihrávkami, efektivita jednoduchého futbalu, ktorý ma charakterizoval v mladosti a ovplyvnil aj moju hru. A to je dôvod, prečo sa mi v priebehu rokov vždy páčila Barcelona," dodal.

Porovnával tiež tento súčasný barcelonský tím so slávnou Barcelonou z minulých rokov a prečo sa to prakticky nedá porovnať: "Nemôžete porovnávať dnešnú Barcelonu s Barcelonou z minulosti. Nachádzame sa v období zmien, so Sergiom Busquetsom a Jordim Albom stratil tím minulé leto rutinu a svoju identitu. Teraz som tu ja, aby som vytvoril rovnováhu medzi skúsenosťami a potenciálom, ktorý poskytujú veľké talenty z La Masie," uviedol.

A čo sa týka sezóny, Barça mala veľkú smolu na zranenia. Aj teraz, keď sú zranení Gavi, Frenkie de Jong a Pedri: "Mali sme smolu na zranenia, inak by som mal prestávku, čo by mi prospelo. Ako tím ešte nie sme vo fáze, v ktorej by sme mohli kontrolovať hru tak, ako by sme chceli. Preto to niekedy, ako napríklad proti Neapolu, príde a odíde ako v basketbale a stáva sa to veľmi intenzívne a ťažké."

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.