Gólman sa k Manchestru City takmer pripojil už v priebehu uplynulého letného prestupového obdobia a teraz je tímom, vzhľadom na klauzulu vo svojej zmluve s Middlesborugh, dostupný zadarmo.

Bývalý hviezdny futbalista FC Barcelona Víctor Valdés je možnosťou pre Manchester City a nie je tak tomu po prvý raz. Brankár temer s mužstvom podpísal kontrakt už na samom začiatku minulého leta, len niekoľko dní po tom, čo opustil Manchester United, na ktorý vzhľadom na tvrdohlavého manažéra Louisa van Gaala chcel čo najskôr zabudnúť.

Pep Guardiola, strojca najúspešnejšej barcelonskej éry tohto milénia, sa na druhej strane ešte len mal stretnúť s Joem Hartom, keď mu mal podrobne vysvetliť svoje požiadavky a očakávania. Už vtedy bol však naklonený i Valdésovmu prestupu, na ktorom si nesmierne cenil jeho skvelú rozohrávku, ktorú si obľúbil už počas pôsobenia na Camp Nou. City ale v tom istom čase upriamovalo svoju pozornosť aj na viacerých iných gólmanov, medzi ktorými nechýbal ani Marc-André ter Stegen, jednotka Blaugranas, a tak Pep nemohol Valdésovi sľúbiť, že bude chytať týždeň čo týždeň.

Valdés chcel opäť kvalitný tím, chcel naskočiť do futbalového kolotoča po tom, čo sa popri svojom odchode z Barcelony vážne na osemnásť mesiacov zranil a následne márne hľadal útočisko v Manchestri United či na hosťovaní v Standard Liege. Pomocnú ruku mu tak dal Aitor Karanka, ktorý mu ponúkol pozíciu hlavného gólmana v Middlesbrough, pričom keďže Guardiola stále čakal na reakciu ter Stegena, bolo rozhodnuté.

Dnes môžeme už s istotou konštatovať, že katalánsky kormidelník tento deň ľutuje. Hart sa podriadiť odmietol a odmietnutie prišlo aj zo strany Barcelony, ktorá rázne vyhlásila, že ter Stegena svojmu bývalému koučovi nepredá. Poslednou možnosťou tak bol Claudio Bravo, ktorého nakoniec podpísal ako neočakávanú alternatívu. Pep mohol chcieť Valdésa a ter Stegena, no napokon vo svojom kádri skončil s Bravom a Willym Caballerom.

Caballero sa počas sezóny zlepšil, a to obzvlášť po kopacej stránke, no v konečnom dôsledku to preňho nemusí byť dostačujúce. Jeho zmluva sa končí v júni a v súčasnosti sa zdá byť nepravdepodobné, že by dostal ďalšiu. Bravovi prvá sezóna na Ostrovoch nevyšla a City sa tak opäť môže vydať na prestupový trh s cieľom hľadať gólmanov. Možnosťou pritom bude zase raz Valdés, ktorému môže pomôcť tzv. zostupová klauzula, ktorá sa nachádza v jeho zmluve s Middlesbrough. Podľa informácií z okolia oboch klubov sa zatiaľ neudiali žiadne konkrétne diskusie, avšak pre The Sky Blues by bol Víctor ideálny.

Zdá sa, že Everton vyhral bitku o Jordana Pickforda zo Sunderlandu, čo znamená, že budúcnosť britského brankára s Etihad spojená nie je. Nahráva to na druhej strane myšlienke, že v tíme ostane Claudio Bravo, v ktorom Guardiola videl svoju gólmanskú jednotku. Brankárov z Anglicka, o ktorých sa však City údajne zaujíma, je viac. Tunajšie denníky hovoria o Jackovi Butlandovi zo Stoke City aj Fraserovi Fosterovi zo Southamptonu, no pretože druhý menovaný je štýlom takmer vernou kópiou Harta, jeho kúpa by nedávala ani najmenšiu logiku.

Manchester môže kúpiť dvadsaťštyriročného argentínskeho rodáka Geronima Rulliho z Realu Sociedad, ale jeho výkupná klauzula vo výške dvadsaťdva miliónov eur je privysoká. Podobný príbeh sa týka Edersona, dvadsaťtriročného Brazílčana. Benfica ho aktuálne nepustí za menej ako tridsať miliónov.

City bude v lete opäť utrácať milióny, prestupové ciele ako Kyle Walker, Alex Sandro, Benjamin Mandy, Kingsley Coman či Alexis Sánchez rozhodne nebudú lacné. A popri Bravovi, ktorý sa trápi, by bol zisk skúseného gólmana zadarmo priam snom.

TIP | 5 brankárov, ktorých Neymar najviac obdivuje

Valdés veľa šancí v United nedostával a hosťovanie v Liege príliš nefungovalo taktiež, avšak v poslednej sezóne sa jeho výkony stabilizovali a z bývalého hráča Barcy sa stal opäť pilierom svojho tímu. Po tom, čo v uplynulých dvoch rokoch odohral ledva zopár duelov, na Riverside Stadium opäť ukázal svoj charakter. Guardiolovi vyhovuje jeho skvelá kopacia technika a mimoriadne si cení i Valdésovu víťaznú mentalitu. Všetko teda dáva dokonalý zmysel. Víctor by mohol na Etihad Stadium - namiesto zostupu do Championship - bojovať o post brankárskej jednotky s Claudiom Bravom u jedného z ašpirantov na titul v Premier League. A City by ho k tomu všetkému získali dokonca zadarmo.

Zdroj: goal.com
Foto: goal.com

LaBrie

14
2017-05-15 15:51:06

Doprial by som mu to hrat v City......

jjnovo

24
2017-05-15 15:54:15

jo, by tam mohli udělat s bravem takovou dvojici vyhaslých barcelonský brankářů, skvěle by se doplnili :D

Rossel

11
2017-05-15 16:27:48

nikdy som nechápal vyhlásenia typu...tréner XX obľubuje hráčovu YY víťaznú mentalitu :D podľa mňa neexistuje hráč čo by išiel na ihrisko s tým že chce prehrať

Shattered

26
2017-05-15 16:39:56

Již brzy....Malaga... :D

Rossel

4
2017-05-15 17:37:50

:D :D :D

blauigrana

8
2017-05-15 16:53:34

ževraj už podpísali Valverdeho

Vladinko

0
2017-05-15 19:24:53

Áno no..valdes už nebol jednotkou ani len v middlesbrough, tak si ho chce pep doviesť do city..každý máme svojich obľúbencov, ale tímu to škodí..
Do bayernu chcel doviesť xaviho hernandeza, si predstavte tu zálohu bayernu..xabi 33, xavi 35 a lahm 32..bola by to po jeho odchode ešte väčšia sranda s omladzovanim ako teraz

BarcaFan4502

3
2017-05-15 19:38:13

pep urobil chybu ze poslal doriti harta,ktory bol jeden z najlepsich GK v lige,namiesto toho nechal kupit brava ktory dostane gol z kazdej strely na branku

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.