Počas stretnutia Érica Abidala, Ramona Planesa a Pepa Seguru došlo k dohode o prestupových prioritách katalánskeho klubu pre letné prestupové leto v roku 2018. Blaugranas chcú kúpiť dvoch záložníkov, ofenzívneho hráča a stopéra. Z klubu má odísť 5-6 hráčov.

Športové oddelenie začalo prácu na novom kádri do sezóny 2018/2019. Éric Abidal a Ramon Planes sa stretli s Pepom Segurom, aby sa dohodli na prioritách klubu potom, čo Antoinne Griezmann sa rozhodol zostať v Atléticu Madrid. Mužstva sa má posilniť o dvoch záložníkov, z toho jedným má byť Arthur Melo. Príde aj stopér a takisto ofenzívny hráč, ktorý by mohol nahradiť Paca Alcácera. Rokovania s niektorými hráčmi už prebiehajú, no objavili sa aj nové možnosti.

Zamietavé stanovisko Griezmanna Barcelone poriadne zmenilo plány. V budúcej sezóne bude Philippe Coutinho hrávať ofenzívnejšie, aby tak v útoku pomohol Luisovi Suarezovi a Leovi Messimu. Barcelona preto potrebuje posilniť stred poľa. Katalánci sa posnažia popohnať prestup Arthura, aby hráč bol Valverdemu k dispozícii už počas leta a zároveň hľadá ďalšieho kvalitného záložníka. Nahradiť Andrésa Iniestu sa zdá byť prakticky nemožné, pretože hráč jeho profilu na prestupovom trhu jednoducho nie je. Barca však navzdory tomu chce okrem Arthura kúpiť ešte jedného stredopoliara, aby posilnila záložnú radu. Na tohto hráča je vyčlenená značná časť prestupových financií. Barcelona sa má na pozore, pretože niektorí kvalitní stredopoliari sa už čoskoro môžu objaviť na prestupovom trhu.

Blaugranas plánujú získať aj jedného stopéra a tým by mal byť Clement Lenglet z FC Sevilla. Rokovania len začali, ale Barca môže počkať do začiatku júla a jednoducho hráčovi vyplatiť odstupnú klauzulu. Posledným prestupom má byť hráč do útoku. Klub hľadá hráča, ktorý vie strieľať góly, ale je za dostupnú cenu. Barca chce niekoho, ktorý by sa v budúcnosti mohol stať dôležitou súčasťou tímu.

Športové riaditeľstvo analyzovalo aj stav súčasného kádra a bude sa predávať. Ernesto Valverde chce mať široký káder, ale miesto chce dopriať aj odchovancom. Preto musí klub káder preriediť a odísť by malo 5 až 6 hráčov. Barcelone záleží na tom, aby všetkých predala ešte pred začiatkom predsezónnej prípravy. Prebiehajú rokovania s viacerými klubmi, no doteraz sa podarilo speňažiť len odchod Gerarda Deulofea. Zdá sa, že z Camp Nou by mohol odísť Jasper Cillessen, pretože brankárska dvojka má ponuky od popredných európskych klubov, no realizačný tím mu dal jasne najavo, že s ním do budúcej sezóny počíta. Holanďan odíde jedine v prípade, že Barcelona za neho dostane veľmi lukratívnu ponuku a spokojný bude aj hráč.

zdroj: sport.es
foto: sport.es

kluc

-16
2018-06-19 17:45:49

S Dembelem rataju asi na pravu obranu.
Stopersky post je v pohode si myslim.
Arthur, Thiago/Eriksen keby prisli by stacilo si myslim. Horsie ako pretlak hracov v zalohe je pretlak kvalitnych hracov.

mikimi122

8
2018-06-19 18:13:06

Stopér by sa hodil, kedže Vermaelen už má 32 a Minovi zatiaťľ až tak neveria. Lenglet by mal aj vedieť zaskočiť aj za Albu, keby išiel Digne preč z klubu. Podľa mňa je dobré mať aj poistku s Coutinhom v útoku, keby sa Dembelemu nedarilo, alebo by sa zase zranil, a tak sa v útoku môžu striedať Coutinho, Suarez, Messi a Dembele. Poprípade Coutinho môže byť aj v zálohe. Do zálohy Melo a už potom niekto z trojice Thiago/Pjanič/Eriksen. A ked pôjde preč Cillessen, tak kúpiť nejakého mladého talentovaného brankára, alebo zobrať do A-tímu Ortolu z B-tímu.

Michal017

16
2018-06-19 19:01:49

Hlavně ať se neopakuje to, co za Enriqueho. Natahal sem zbytecne hráče, které se teď vedení musí pracně snažit prodat.

Patland

7
2018-06-19 21:02:49

Alena musí konecne dostat pořádnou šanci. Pokud bude možnost za rozumný peníz přivést Thiaga, jsem pro, jinak bych ale nikoho nenakupoval.

kacejik

1
2018-07-09 18:30:45

Podľa mňa bi barca mala kúpiť williana z chelsea, Pogbu a thiaga alcantaru.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.