Luis Enrique a Gerard Piqué mali počas spoločného pôsobenia v Barcelone veľmi dobré vzťahy. Astúrijec sa stal trénerom Blaugranas v roku 2014, kedy Barca prechádzala cez zložité obdobie. Luchovi sa však podarilo mužstvo dostať na víťaznú dráhu a pomohol aj Piquému, ktorý opäť našiel motiváciu hrať. Denník AS dnes píše, že Luis Enrique môže Piquého presvedčiť k návratu do reprezentácie Španielska.

Lucho v Barcelone pôsobil tri roky a nikto z hráčov ho nebránil tak ako Gerard Piqué. Po pamätnej prehre 4:0 v Paríži, stopér sa trénera zastal opäť: "Keď sa k nám Luis Enrique pripojil, boli sme v situácii, ktorá bola na hovno a s ním sme vyhrali treble. Chcel by som, aby sme sa pozreli späť a všimli si všetku tú prácu, ktorú s nami odviedol. Sme s trénerom v dobrom aj zlom."

Obranca neskrýval, že po sezóne 2013/2014, kedy Barcu viedol Gerardo Martino, dokonca uvažoval o ukončení hráčskej kariéry. Piqué nevedel nájsť motiváciu, aby v aktívnom futbale pokračoval. V tejto situácii mu pomohol Luis Enrique, ktorý mu dodal motiváciu a odhodlanie hrať ďalej a Barca v roku 2015 vyhral ďalšie treble. "V roku 2014 som chcel hodiť so všetkým, s Barcelonou aj s reprezentáciou. Najdôležitejšia je motivácia. Ak vám chýba motivácia, aby ste niečo robili, je tomu koniec. Vlastne po šampionáte v Brazílii som chcel so všetkým skončiť. Možno som vyhral všetko a v mladom veku. Nemal som motiváciu. Po rozhovore s del Bosquem som však zmenil názor. A príchod Luisa Enriqueho zapríčinil, že som motiváciu opäť našiel," povedal obranca kedysi.

Vzťahy medzi Luisom Enriquem a Piquém neboli samozrejme vždy ideálne. Piquému sa nepáčilo, že si Lucho držal odstup a bol chladný. Často rozprával s asistenti aj pred hráčmi. Niekedy sa zas nezhodli v otázke rozhodcov. Čím Piqué na rozhodcov viac útočil, tým ich Luis Enrique viac bránil. "Je jednoduché plakať a hádzať vinu na rozhodcov. Postoj klubu je rovnaký," uviedol tréner z Gijónu. Napriek všetkému, tréner Piquého vždy bránil: "Máte ho radi, vďaka nemu sa toho veľa deje. Ak by neexistoval, museli by sme ho naklonovať. Piqué rešpektuje názory iných a chcel by, aby rešpektovali aj ten jeho," povedal raz Lucho novinárom potom, čo Piqué o sebe opäť dal vedieť svojimi priamymi vyhláseniami.

Keď Gerard v januári predĺžil zmluvu do roku 2022, vyjadril presvedčenie, že v reprezentácii po Majstrovstvách sveta v Rusku skončí. Odvety sa však toho v španielskom národnom tíme udialo viac ako dosť a nový tréner dokáže Piquého presvedčiť, aby na seba najcennejší dres ešte obliekol. Je možné, že Lucho Piquého v najbližšom čase kontaktuje, aby mu ponúkol ďalšiu spoluprácu. Luchovi sa v roku 2014 podarilo Piquého presvedčiť k tomu, aby pokračoval v aktívnej hráčskej kariére, takže nemôžeme vylúčiť, že sa mu ho podarí presvedčiť, aby sa vrátil aj do reprezentácie.

zdroj: as.com
foto: as.com

bolsomtam

8
2018-07-10 17:10:40

dúfam, že sa vráti stále je to pán obranca

emiliano

-1
2018-07-12 09:48:11

Pique už nie je pre repre, ukázalo sa to na MS. Jeden zbytočný faul na Ronalda, po ktorom ten vyrovnal, potom zbytočná ruka a penalta (neviem načo mal vo výskoku ruku nad hlavou), je už dosť neohrabaný, pamätam, že keď k nám prišiel, stačil brániť Ronalda. Všade si pomáha rukami a potom sa smeje, že on nič. Ako vodca je stále dobrý ale futbalovo to už nie je stopér svetovej päťky.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.