Brazílčan otvorene podporuje politika, ktorého médiá označujú za rasistu, homofóba a vraj patrí do krajnej pravice. FC Barcelona tak vzťah s Ronaldinhom začína prehodnocovať, pretože v prezidentských voľbách podporil Jaira Bolsonara.

Ronaldinho je pritom ambasádorom Barcelony, no po terajšej politickej afére môže o tento post prísť. Médiám to uviedol hovorca FC Barcelona, Josep Vives:

"Naše demokratické hodnoty sa nezhodujú s názormi, ktoré sme počuli od tohto kandidáta. V každom prípade rešpektujeme právo na slobodu slova a takisto slová Ronaldinha. Zatiaľ sme sa v tejto veci o ničom nerozhodli. Čoskoro uvidíme."

Ronaldinho Bolsonara otvorene podporuje aj na sociálnych sieťach. Na jeho kontách nájdete príspevky ako napríklad: "Za lepšiu Brazíliu," alebo "Chcem mier, bezpečnosť a niekoho, kto nám opäť prinesie šťastie. Volím život v Brazíli a želám si lepšiu Brazíliu pre každého."

Bolsonara však podporuje aj ďalší slávny hráč Brazílie, ktorý je na Camp Nou legendou, Rivaldo. Obaja tak padajú do nemilosti súčasného vedenia klubu.

Kto je však Bolsonaro. V našich končinách tento politik veľmi známy nie je. Portál barcablaugranes vo svojom článku Bolsonara opisuje ako politika obviňovaného z rasizmu, homofóbie a sexismu. Raz mal svojej politickej oponentke povedať, že "si nezaslúži byť znásilnená, pretože je veľmi škaredá." Pri ďalšej príležitosti uviedol, že "ak by mal syna homosexuála, tak by ho neľúbil. Nebol by som pokrytcom, preferoval by som, aby tento syn zomrel pri nehode."

Aký máte na túto situáciu názor?

Pridajte sa do najväčšej skupiny fanúšikov FC Barcelona na Facebooku - aktuálne opäť prebieha súťaž o skvelé tričko!

zdroj: barcablaugranes.com
foto: fcbarcelona.com

MaTysk

11
2018-10-17 09:35:10

Akurát pozerám Last Week Tonight with John Oliver, kde rozoberal voľby v Brazílii a hlavne výroky Bolsonara a ten človek je naozaj psychopat. Až sa mi rozum nad ním pozastavuje a nechápem ako ho môže Ronaldinho/Rivaldo podporovať.

Milan87

3
2018-10-17 09:37:02

Ani já to nechapem hlavně keď má Ronaldhinho dvě manželky

Jestper9

5
2018-10-17 10:35:23

Vy to chapat nemusite. Je to politika a co? Barcelona ako klub je apoliticka? Katalanci nie su v mnoho pripadoch tiez radikalni? A najviac sa mi paci tato demokracia inak :) sloboda pokial sa to hodi. Nech je ten kandidat aky chce a k ma svojich volicov a to ronaldinha ci rivalda a co? Nema rad homosexualov? A co? Je rasista? Jeho vec. Ci demokracia je nutit ludi mat rad aj to, co nechce? A nakoniec zo strachu aby niekto nebol oznaceny za rasistu sa nevie potom ani pomenovat problem a radsej aj proti svojim pojde? Ako napr. v nasej krajine? Zvratena doba

Mirku

6
2018-10-17 11:17:16

Aj si si prečítal po sebe čo si napísal? "Nema rad homosexualov? A co? Je rasista? Jeho vec." Toto snáď nemyslíš vážne. Asi si neuvedomuješ dopad a význam takéhoto postoja a názorov.
Samozrejme, každý má právo na vlastný názor a postoj, ale pokiaľ ide o politika a teda mediálne a verejne známu osobu a možného reprezentanta krajiny tak toto sú názory a postoje z toho extremného súdka. Aký to bude mať dopad napr. na Európanov resp. aziatov žijúcich v Brazílii ? Jasné, že odsúdiť nesprávne, násilne, alebo iné konanie jedinca inej rasy je v pohode, ale nie rasová stereotypizácia, ale to by museli mať ľudia v hlave viac ako len populizmus a neschopnosť triediť a vyhodnocovať informácie. :)

BayernMunchen

6
2018-10-17 13:06:50

stereotypizacia ma snad nejake zaklady. To ze muzi myslia stale na sex, zeny nie su dobre soferky, prislusnici urciteho etnika su lenivi pracovat su statisticky podlozene veci. Je jasne ze to neplati o kazdom jednom jedincovi ale o dostatocne velkom statistickom mnozstve urcite ano

BayernMunchen

6
2018-10-17 11:53:12

Distancujeme sa od rasizmu a homofobie a sami sme boli sponzorovani hlavnym financovatelom terorizmu -katarom

Jestper9

0
2018-10-17 11:39:03

Ja osm názoru, ze taký človek, čo si zakladá kampaň na takýchto veciach by v politike dopadol zle a tým aj jeho celá myšlienka. Ono to skrývanie vecí pod pokrievku a tváriť sa, že nie sú je blbosť. Potom sa stane to, čo aj u nás, že roky to bublalo a človek ako Kokotleba nazbieral ľudí čo ho potom volili a to aj takých, že pred pár rokmi by som to nepovedal. Našťastie do vlády sa nedostal, ale v ramci VUC narobil blbosti riadne a to hlavne kvôli jeho ideologií. Princípom však je, že ak chceme hovoriť o slobode a slobode názorov, tak nech to tak je! Ja napr. nemam nič proti homosexuálom a osobne aj poznám a našťastie takých, čo tiež povedia, že ta LGBT propaganda je katastrofa a rovnaký extrém ako opačne. A súhlasím s tým, že stereotypizácia je blbosť a neférovosť. Lenze mne to príde, že ked sa napr udeje konflikt pri ktorom je poškodený dajme tomu u nás beloch romom, tak nič. naopak je ot hned brané ako rasovo motivovaný útok. A toto prispieva k tomu, že to len vrie a stále na to doplatia práveže tí normálni, čo tiež odsudzujú správanie tých neprispôsobivých, ale zase su ľahším cielom pre dementov, čo žijú tým bublajúcim problémom. je to začarovaný kruh. Ale ja tvrdím, že nech s každý vyjadrí. Má na to právo a aj podporiť toho človeka. A vždy je to lepšie ako hrať cukríka a potom zrazu hop. Ak sa nájde v krajine taký človek a nebodaj väčšina ho nasleduje, tak asi si tá krajina toho človeka zaslúži a ked to tak chcú, tak prosím. Dajú tým svetu signál. A POZOR. Ja osm nenapísal, že s ním súhlasím! Tiež to je nízke zmýšľanie podľa mna. Ale ide mi o to, že netreba to skrývať a tváriť sa, že to nie je. Este raz dám za príklad našu krajinu. Ujo prišiel a ukázal, že nevie nič a tak ostalo pri nom len pár náckov, čo ho bude vždy voliť a na to im stačí popretie holocaustu. Ale inak podporu ludí stratil. Dúfam teda.Tak to vypadá zatial.

Jestper9

2
2018-10-17 11:44:04

A ďalšia vec je tá, že v Brazílií je obrovský problém či už chudoba, kriminalita atd atd. A ak ten prezident zvýši životnú úroveň nebodaj, tak nikoho nebude trápiť koho má a koho nemá rád. len prečo neriešia média napr. to, čo sa deje v JAR a dalsích afrických krajinách? A tam nejde len o slová.

Mirku

1
2018-10-17 11:56:58

Presne o tom vravím, že riešenia sú, ale bohužiaľ len takto extrémne, lebo inak to jednoducho nejde. Jasné, že ak zvýši životnú úroveň tak budú všetcí spokojní, no smutné je to že je v dnešnej dobe popupárny fenomén robiť si kampaň na tom, s čím sú ľudia najviac nespokojní, ale reálne riešenia neprinesú. Viď aj u nás spomínaný Marián, predvolebnú kampaň postavil na citlivej téme a ľudia mu to zožrali, no efekt žiadny, bohužiaľ.

Mirku

0
2018-10-17 11:53:44

Mal by dopadnúť zle, ale bohužiaľ mnoho ľudí nedokáže racionálne vyhodnotiť vyjadrenia politikov, ich názory a berie si k sebe len to, čo chce. Presný príklad je Kotleba a jeho kampaň postavená na tom, že "urobí poriadky s rómami", z čoho nakoniec nič nieje, on si zamestnal celú rodinu vo VUC na 4 roky, nahrabal sa a ostali mu presne ako píšeš len tí skalní náckovia. Súhlasím s tebou že politik by sa nemal tváriť ako anjel a potom po zvolení bum, ukáže sa aký je to homofób, chorobný nacionalista alebo čokoľvek iné :) Bohužiaľ, štát si nevie s problémovými menšinami poradiť legislatívou, ba práve naopak, sú zvýhodňovaní a drží sa nad nimi ochranná ruka lebo "demokracia" a rasistické útoky a správanie je neprípustné.
Ja som tiež netvrdil že s ním súhlasíš, len mi tvoj názor prišiel príliš plytký štýlom, nepáčia sa mu jeho vec, ale na politickej úrovni by to malo byť o niečom inom, ako napr. priniesť reálne riešenia alebo nápady. Ale kedže si svoj názor rozviedol, tak svoj prvý dojem beriem späť a už viac rozumiem ako si to myslel :)) je to téma na dlhé hodiny, a pri momentálnom smerovaní legislatívy a slobody prejavu je asi aj patová, pretože na jednej strane podporujeme extrémnu slobodu, no netolerujeme niečo mimo rámca, lebo to spochybňuje a neakceptuje LGBT. A čo sa týka Kokotlebu, tak ten dúfam podporu stratil a verím, že už ju ani nezíska :))

Jestper9

1
2018-10-17 13:08:42

Ano.je to tema na dlhy rozhovor, lebo potom mozu urcite veci zle vyzniet.a hlavne veci nie su cierno biele.hoci v dnesnej dobe spolocnost celkovo rada stavia ludi do pozicie bud alebo

andres550

2
2018-10-17 14:31:34

Je to jeho osobná vec koho bude voliť a navyše jedná sa o politiku Brazílie a nie Španielska... Typický obraz tejto doby, kedy ľudia začínajú byť stíhaní za svoj názor ako za totality...

chara

-1
2018-10-17 14:51:07

tu je o tych brazilskych volbach na videacesky, az sa rozum zastavuje ze vobec taky clovek ma pravo kandidovat : https://videacesky.cz/...

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.