Športový riaditeľ Ajaxu Amsterdam verejne pripustil, že holandský klub sa predaju hráčov ako Matthijs de Ligt či Frenkie de Jong, nevyhne. Úspechom pre Ajax bolo, že si hráčov dokázal udržať v uplynulom letnom prestupovom období.

"Či sa môžeme vyhnúť odchodu talentovaných hráčov? Telefón viac do šuplíka v pracovni neskrývam," uviedol Overmars počas Valného zhromaždenia akcionárov Ajaxu Amsterdam v Aréne Johana Cruyffa. "Udržať našich hráčov bude ťažká práca, to som povedal už neraz. Noviny o našich hráčoch píšu dennodenne. Teším sa z mužstva, ktoré v súčasnosti máme, ale udržať túto skupinu počas nasledujúcich štyroch rokov nebude možné," povedal.

"Mladých hráčov musíme nahradiť a zvýšiť úroveň hráčov, ktorých chceme kúpiť. Do futbalu sa investuje čoraz viac peňazí a je možné, že až priveľa. Hráči, ktorí odohrali 3-4 dobré zápasy, nás stoja 10 miliónov eur. Myslím si, že je to nebezpečná situácia," komentoval Overmars situáciu na dnešnom prestupovom trhu.

Počas letného prestupového obdobia bolo v klubových kanceláriách Ajaxu horúco a to kvôli veľkému záujmu klubov o de Ligta a de Jonga: "Okolo nich panovalo veľké napätie. Angažované v tom procese boli kluby, rodiny a na letisku Schiphol sa pravidelne objavovali lietadlá rôznych mužstiev. Podarilo sa nám prebojovať cez kľúčovú kvalifikáciu do Ligy Majstrov a som na to hrdý," povedal Overmars.

Na otázku, akým spôsobom sa Ajaxu podarilo udržať týchto hráčov v klube, Holanďan prítomným akcionárom pripomenul žartovné video nahrané klubom po uzatvorení letného prestupového obdobia. Poukázal na telefón s dlhým zoznamom odmietnutých klubov, medzi ktorými sa nachádza aj Barcelona: "Keď sme to video natáčali, chceli sme ukázať, že nám na udržaní našich hráčov záleží. Chceme hrať v Európe a vyhrávať finále Európskeho pohára. Chceme sa stať majstrami a v Európe to dotiahnuť tak ďaleko ako to len bude možné," uzavrel.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: mundodeportivo.es

Milan87

1
2018-11-18 19:48:39

Som myslel ze právě takáto situácia im vyhovuje.Frenkie by pred 3 rokmi stál max 4o mega a deLigt max 30.teraz pride jong minimum za 75 a deligt za 60

Jackopz

1
2018-11-18 19:56:34

To si napísal pekný blud, pred 3 rokmi mal de Jong 18 a de Ligt 16.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.