Denník Mundo Deportivo opisuje zaujímavú udalosť, ktorá sa uskutočnila minulý týždeň po zápase španielskeho pohára s Levante.

Ernesto Valverde postavil Mirandu do hry od začiatku, no po polčasovej prestávke ho z ihriska stiahol. Mnohí ľudia preto nadobudli podozrenie, že takéto rozhodnutie by mohlo značne a negatívne poznačiť najbližšu budúcnosť mladého obrancu v klube. Novinári však prišli k informáciam, ktoré dal tréner Barcelony hráčovi tesne po zápase.

Valverde osobne hovoril s Mirandom a uistil ho, že trénerský personál mu plne dôveruje. Zdôraznil, že musí zostať pokojný a naďalej veriť vo svoje schopnosti. Pripomenul mu, že takéto skúsenosti sú súčasťou futbalového vývoja a je potrebné k nim pristupovať prirodzeným spôsobom. 

Mundo Deportivo prizvukuje, že tieto slová od Valverdeho boli skvelým gestom. Miranda cez víkend nastúpil v zápase Barcelony B proti Alcoyanu a podal dobrý výkon. Pripomeňme, že klub po odchode Lucasa Digneho stavil pri záskoku Jordiho Albu práve na Mirandu, ktorý vyhral boj so skúsenejším Cucurellom. V prvom tíme odohral doteraz štyri zápasy.

zdroj: mundodeportivo.com

foto: as.com

kluc

38
2019-01-17 17:51:57

Super prístup Valverdeho! A verím že Miranda potrebuje len skúsenosti a bude v pohode :)

maros1

-31
2019-01-17 17:55:18

Miranda nie je žiadne eso, ktoré by očarilo divácke tribúny a je úplne jedno čo mu Valverde vykladá
momentálne jediným esom ktoré majú v la Masii je Riči Puidž. Jednoducho generačne žiadnych géniov aktuálne nedochovajú na úroveň ktorú áčko potrebuje

kacejik

12
2019-01-17 18:28:56

Ty už hlavne nepi :D

Marco01

13
2019-01-17 18:38:42

si nalejme ciste vino , ten Miranda je slabucky jak cas, je este mlady sice, ale pochybujem, ze niekedy bude mat na zaklad v A-time...rovnako stary Riki Puiq, to je uz ina kava, to je talent...tento Miranda, to bude iba priemerak ako Muniesa, Fontas ci Montoya...bodaj by som sa mylil , ale neviem

maros1

3
2019-01-17 18:45:13

Suhlasim a vidiš veci reálne , som rád, že sem prispievajú aj ľudia čo sa vyznajú a veci sledujú - je to racionálny záver čo si napísal a nie príspevok prostáčika

Jhonys

3
2019-01-17 20:39:32

srovnáváš neporovnávatelné... Puig má díky své pozici daleko více ukázat a prodat svůj talent - asi těžko můžeš od levého beka očekávat ty samé schopnosti co od Puiga... navíc je nesmysl zavrhovat hráče po jednom nepovedeném zápase, notabene když mu je teprve 18 a své zkušenosti sbírá jenom ve 3. lize. Potřebuje čas, má všechno před sebou. Přesně to, co je popsáno v článku, je důležitý přístup, který musí být praktikovaný. Ne to vaše zavrhování hráčů po jednom zápase...

maros1

-1
2019-01-17 21:08:37

napišem Ti k tomu asi toĺko: tridsať rokov som bol aktivny športovec - talent poznaš aj v štrnástich či šesnástich rokoch - stačí sa veci rozumieť a dobre sa pozerať. Talent je vždy v niečom odlišný ako je zvyšok . Rozumieš tomu ? To nie je o príhovoroch trénera. Takým talentom ktorý vynikal bol napr. Iniesta alebo Messi. Chápeš ? Oni sú odlišní

Jhonys

3
2019-01-17 21:28:21

:D :D ok, takže podle tohoto názoru by měli být dneska v týmu hráči typu Traoré, Dongou, Ondoa, Fontás, Vázquez, Gai Assulin nebo Delofeu, neboť ve 14 a 16 byli považování za největší talenty své generace a budoucí tahouny týmu... mám ještě pokračovat s tím výčtem? :D víme, jak dopadli, že? Chápeš to, že jo? takže asi tolik tvému komentáři ;)

kluc

4
2019-01-17 21:31:50

Ty tu porovnavas rôzne posty...hrať v obrane je ťažšie ako sa zdá. Na kraji obrany je na teba väčší tlak a stým že keď v útoku pokazis tak to môžu zachrániť ešte 2 línie za tebou, keď pokazis niečo v obrane už tam je len brankár.
Ďalej...Jordi Alba keď mal 18 tiež nevynikal, hral nejakú tiež 3. ligu a keď bol preradený do Áčka valencie tak začal hrávať a naberať skúsenosti (a to Valencia je o úroveň nižšie ako Barcelona), a Jordi prišiel ako 24 ročný tuším do Barcelony. Proste na obrancu potrebuješ trocha viac času.

jan22

3
2019-01-17 19:25:35

Valverde by mal rovnako hovoriť aj s Malcomom , nie len s Mirandom a dávať možnosť aj mladému brazilčanoví, lenže Valverde odkedy trenuje barcu , nemôže sa pochváliť , že by zapracoval do základu nového mladého hráča. On jednoducho nechce alebo skôr nevie to robiť. Asi to berie tak , keď odíde....za ním potopa .

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.