Legenda Manchestru United Wayne Rooney si rýpol do bývalého trénera Červených diablov Josého Mourinha po tom, čo vychvaľoval Portugalčana Cristiana Ronalda a hviezdu Barcelony Lionela Messiho.

Keď hovoril o 5-násobných víťazov Zlatej lopty Rooney tvrdil, že by mali Messi a Ronaldo problémy stať sa tak skvelými hráčmi, keby im nebola daná voľnosť na ihrisku. Rooney dokonca povedal, že toto duo sa stalo preto tak úžasnými hráčmi čiastočne kvôli tomu, že neboli obmedzení prísnymi pokynmi od svojich trénerov.

Rooney ďalej hovoril o novej slobode pre hráčov na Old Trefford po tom, čo bo vyhodený tréner José Mourinho z klubu. 55-ročny bývalý tréner bol nahradený Ole Gunnar Solskjaerom, ktorý sa pripojil k Manchester United ako dočasný tréner. Odkedy sa Solskjaer pripojil k United sú Červení diabli neporazení v Premier League. Rooney si takisto myslí, že predchádzajúci prístup pod taktovkou José Mourinha limitoval štýl hry United.

"Nebol to veľmi pekný pohľad na hru Manchester United posledných pár rokov s vedomím toho, že hráči neboli šťastní," povedal Rooney pre ESPN. "Neužívali si hru a myslím si, že všetko čo (Solsjaer) urobil je, že povedal 'choďte, hrajte, ukážte, čo je vo vás a užívajte si hru'. Keď zoberiete Cristiana Ronalda a Lionela Messiho a poviete im musíš hrať tu a musíš robiť toto, nebudú to tí istí hráči," dodal Rooney.

Rooney ďalej povedal "Keď hráte za Manchester United ste dosť dobrí na to, aby ste vedeli ako hrať túto hru a viete, čo máte robiť na ihrisku. Samozrejme potrebujete malá detaily, ale najdôležitejšia vec, ktorú hráči potrebujú je proste hrať a užívať si to."

zdroj: thestatesman.com
foto: fcbarcelona.com

Radovan

top komentár
66
2019-01-20 15:00:01

ciastocne sa s nim da suhlasit, ale messimu a ronaldovi nespadla ta volnost z neba...museli najprv ukazat ze su najlepsi, az potom v priebehu rokov dostavali viac volnosti

Darsley

11
2019-01-20 17:29:42

Máš pravdu ale zas on to myslel tak že keby Messimu a Ronaldovi povedal mourinho že budete brániť cely zápas pretože nám stačí jeden gol....tak ako to robil v manchestri teraz...keď dakto išiel útočiť "len tak" hneď ho zbuzeroval...

maryann

-18
2019-01-20 17:02:18

Aj keby mal Rooney absolutnu volnost,tak sa im nemoze rovnat...,no mozno by sa priblizil v Ronaldovi...

Darsley

26
2019-01-20 17:28:00

A kde si sa dočítal že sa Rooney porovnáva s nimi že naňho útočíš ?

maryann

-15
2019-01-20 19:39:38

Je to uplne jasne z toho co povedal,niekomu to nie ne jasne??

maros1

4
2019-01-20 18:36:54

Chcel autor povedať, že aj on patrí medzi nich ?????
To si myslím, že s tým alkoholom prehnal

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.