Xavi Hernández odštartoval v pondelok svoju trénerskú kariéru. Bývalý záložník FC Barcelona nové dobrodružstvo začína v Al-Sadd. K tomu si však musel zostaviť svoj realizačný tím a väčšinu členov tvoria odborníci, ktorí boli v minulosti v spojení s Barcelonou.

Katalánsky denník Mundo Deportivo predstavil zoznam spolupracovníkov Xaviho Hernándeza v Al-Sadd. 39-ročný začínajúci tréner sa môže spoľahnúť na rady od dvojice asistentov: jeho brata Oscara a Sergia Alegreho. Prvý z menovaných bol kedysi takisto futbalistom a pôsobil v kluboch v Segunda Division B a Tercera Division. V Katare s Xavim spolupracuje už 4 roky a predtým sa zaoberal trénovaním hráčov v Aspire Academy. Sergio Alegre na druhej strane pracoval mnoho rokov v akadémii FC Barcelona a tento rok získal Ázijský pohár ako druhý tréner Felixa Sancheza Basu s reprezentáciou Kataru.

Špecialistom na fyzickú prípravu v Al-Sadd bude Ivan Torres. Podobne ako Xavi sa narodil v Terrasse a s futbalom má veľké skúsenosti. Naposledy pracoval v Leeds United a predtým v takých kluboch ako AEK Larnaka či APOEL a takisto v reprezentácii Bahrajnu. Za lekársky tím bude zodpovedný Toni Tramullas, takisto bývalý zamestnanec FC Barcelona. Tímu fyzioterapeutov, ktorý bude pozostávať z dvoch Tunisanov a jedného Bosniaka, bude šéfovať Carlos Nogueira.

Poslednou posilou v realizačnom tíme Xaviho Hernándeza je Xavi Ferrando, ktorý počas tohto týždňa odišiel do Al-Sadd z Barcelony. Nový tréner brankárov katarského klubu pracoval viac ako 13 rokov v akadémii FC Barcelona.

Xaviho tím ešte dopĺňajú traja bývalí hráči, ktorí majú za sebou aj pôsobenie v Barcelone. David Prats, Sergio Garcia a Toni Lobo boli Xaviho spoluhráčmi v mládežníckych výberoch Blaugranas. V Al-Sadd skombinujú prácu trénerov v tíme do 23 rokov a takisto Xavimu pomôžu analyzovať a sledovať súperov Al-Sadd na úrovni prvého tímu. Pred príchodom do Kataru pracovali v Sant Gabriel a Sant Andreu.

Je tak zrejmé, že Xavi vedel, prečo v mnohých rozhovoroch zdôrazňoval dôležitosť filozofie FC Barcelona v jeho trénerskej kariére. Španiel sa obkolesil skúsenými pracovníkmi, ktorí vo svojej kariére pôsobili aj v katalánskom klube a ktorým bude môcť dôverovať. Nie je vylúčené, že spolupráca, na ktorú stavil na začiatku svojej kariéry, bude pokračovať aj v nasledujúcich rokoch.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: facebook

Blstak

19
2019-07-19 08:09:57

krásna príprava pre Barcelonu.. raz tento tím bude v Barce a garantujem Vám, že sa máme na čo tešiť, cítim že by to mohlo byť niečo podobné ako Pep a s malou dušičkou tuším a verím, že dokonca o niečo lepšie..

Alexis9

10
2019-07-19 10:40:54

Súhlasím s tebou !! :D :D

Blstak

2
2019-07-19 11:47:40

Dík Adam :D

emiliano

14
2019-07-19 08:18:15

Snívam o tom, že Xavi nadviaže na Pepa. Podľa jeho vyjadrení má jasnú futbalovú filozófiu, vychádzajúcu z akadémie - ofenzíva, presing, pohyb, technické zručnosti hráčov. Toto potrebujeme, nie nosáčovú stratégiu o rovnováhe, čo je opatrnosť, defenzíva a neúčelné držanie lopty pri statickom postavení hráčov.

Messi666

1
2019-07-21 11:43:35

Dúfam že čo najskôr vystrieda Valverdeho

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.