Frenkie de Jong poskytol rozhovor pre ESPN, v ktorom hovoril o prvých dojmoch z pobytu v Barcelone a takisto vysvetlil, prečo od tímu či od seba vyžaduje tak veľa.

Prestup v januári mu pomohol

"Keď som sa s Barcelonou dohodol na prestupe v januári, cítil som sa veľmi dobre. Vďaka tomu som sa mohol sústrediť už len na hru v Ajaxe. Všetkým špekuláciám bol koniec. Predtým som sa takisto sústredil na hru v Ajaxe, ale bolo príjemné vedieť, čo so mnou bude po sezóne."

Prvé dojmy

"Z prvých týždňov strávených v Barcelone mám naozaj radosť. Mužstvo mi veľmi pomáha vo všetkom na trávniku aj mimo neho. Cítim sa veľmi dobre a slobodne. Prvý mesiac v klube bol veľmi dobrý."

Tvrdá disciplína

"Vyžadujem veľa od seba samého, ale aj od tímu. Nie som však šéf, takže na túto tému nemusím nič povedať. Jednoducho vyžadujem od seba veľa a myslím si, že vždy je potrebné hľadať veci, ktoré je možné zlepšiť. V opačnom prípade sa nemôžeme stať lepšími hráčmi. Stále som mladý a vo svojej hre musím veľa zlepšiť."

Rady

"Keď som sa rozhodoval o svojom prestupe, poprosil som o radu Koemana. Musím povedať, že bol z ponuky prestúpiť do Barcelony veľmi nadšený. Je to veľmi dobrý tréner a svojmu tímu dáva veľa dôvery. Taktika je jeho silná stránka a sme s ním veľmi spokojní."

zdroj: ESPN
foto: fcbarcelona.com

kacejik

top komentár
53
2019-08-12 16:32:11

Prajem ti nech sa stanes legendou Barcy, Frenkie si fantastický futbalista a rovnako aj človek, verím ze sa stanes najlepším zaloznikom sveta. VISCA EL BARCA

Vendeta

32
2019-08-12 16:56:23

Toto je pristup! Treba byt prisny na seba a neuspokojit sa, ked sa chce vrcholovy sporrovec stale posuvat vyssie a vyssie.

Nie tie odovzdane reci ako od Rakitica ci Roberta po prehre s liverpoolom.

Sudruh_Zincica

2
2019-08-13 07:15:31

Presne, takto by sa mal spravat skutocny profesional. Taky Dembele ci Coutinho by si mali z neho uz teraz brat priklad, a urcite aj dalsi hraci v nasom sirokom kadri.

mazanyhrac

33
2019-08-12 16:59:00

On má na hru obrovský vliv. Možná někdy vyhraje zlatý míč. Doufám!

FKSkico

36
2019-08-12 17:08:00

Myslím, že ked Frank De Boer povedal, že Messi si ho zamiluje tak vôbec nebol ďaleko od pravdy, nebojím sa povedať už teraz že Frenkie je náš diamant

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.