La Liga poprosila Andrésa Iniestu, aby natočil video, v ktorom by zhrnul spoluprácu so všetkými trénermi, akých stretol počas svojho pôsobenia v prvom tíme FC Barcelona.

"Každý z mojich trénerov mi dal niečo iné. Predovšetkým preto, lebo každý z nich prišiel do klubu v inom období mojej kariéry. Je to úplne iné, ak máte 18 či 20 rokov a iné ako máte 27."

"Od každého trénera som sa snažil niečo naučiť. Mám veľkú úctu voči všetkým. Pri všetkých tréneroch som hral a cítil som sa dôležitý."

"Na začiatku kariéry je to vždy o trochu ťažšie, ale ja som sa vždy chcel niečo naučiť a stať sa čoraz lepším. Výzvou bolo takisto aj prekonanie ťažkých období. Napríklad situácie, kedy som nehral. Práve vtedy je potrebné zachovať chladnú hlavu a rešpekt voči trénerovi a iným spoluhráčom. Dnes som veľmi spokojný, pretože moja kariéra v Primera Division bola veľmi pozitívna."

Andrés Iniesta spolupracoval počas svojej kariéry s mnohými trénermi s úplne rozdielnymi profilmi. Jeho trénermi v Barcelone boli Louis van Gaal, Radomir Antić, Frank Rijkaard, Pep Guardiola, Tito Vilanova, Gerardo Martino, Luis Enrique a Ernesto Valverde.

zdroj: sport.es
foto: fcbarcelona.com

Mascherano

14
2019-10-22 20:36:22

Legenda jak Barcelony tak futbalu. Podľa mňa by dokázal zohrať 2 sezóny na najvyššej úrovni u nás.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.