Manuel Neuer poskytol rozhovor, v ktorom sa vrátil k otázke obsadenia postu brankára v nemeckom národnom tíme. Táto téma bola na pretrase začiatkom septembra, keď sa Ter Stegen sťažoval v médiách.

Neuer VS ter Stegen

"Súperenie o miesto v základe nemeckej reprezentácie existovalo vždy. Nie je to žiadna novinka. Keď som sa stal súčasťou národného tímu, hral tam Rene Adler. Využil som príležitosť a mohol som sa zúčastniť šampionátu v Južnej Afrike v roku 2010. Odvtedy sa mi podarilo ubrániť status brankára základu v reprezentácii. Pokiaľ sa pozriete do histórie nemeckého tímu, vždy v ňom hrali veľkí brankári a súperenie o miesto v zostave bolo vážne."

Brankár Bayernu takisto uviedol, že momentálne sa nechystá odísť a aj naďalej chce chytať na najvyššej úrovni.

"Niektorí pozorovatelia dospeli k záveru, že som už na konci a nikdy sa nevrátim k hre na najvyššej úrovni. Stále však mám veľkú túžbu a ohromný entuziazmus s pôsobením v tomto športe. To je najdôležitejšie. Som ambiciózny a chcem sa po celý čas rozvíjať. Aj vo veku 33 rokov chcem chytať nemožné lopty za každú cenu. To je môj každodenný cieľ."

zdroj:  France Football
foto: twitter

Culesking

31
2019-10-23 19:12:29

To je podobný prípad ako Rakitič. Tiež chce stále hrať na najvyššej úrovni, ale už nemá tolkú kvalitu ako kedysi. Všetka úcta k Neuerovi, bol to skvelý brankár a stále je dobrý, no myslím si ,že Marc je o niečo kvalitnejší aktuálne.

mikimi122

3
2019-10-23 19:34:08

Neuer si fakt verí, keď si myslí, že aj v 33 rokoch sa môže rozvíjať. Neviem, čo je také ťažké na pochopenie, že si neuvedomí, že dospel do veku, keď rozvíjanie nahradila stagnácia až úpadok. Mal by si povedať, že zastával post jedného z najlepších brankárov vyše 10 rokov, ale teraz už je čas ukončiť reprezentačnú kariéru. Veď celá repre Nemecka už prešla generačnou výmenou, len toho Neuer neťuklo, že aj on by mal ísť preč. Ak je s ním Bayern aj naďalej spokojný, tak to je ich vec. Ako to potom smiešne vyzerá, že repre Nemecka všetci skoro hráči okolo 24 rokov a potom Neuer s 33. To mu nie je trápne? Už keď nemá rozum Neuer, tak potom by som ho očakával aspoň u Löwa, ktorý vyhodil z repre všetkých na čele s Mullerom, Kroosom, ale zabudol na Neuera.

luky166

1
2019-10-23 19:46:19

vidno že Low veľa rozumu nenabral ked vždy stavia neuera

BarcaPB

-5
2019-10-23 19:47:25

Prac sa do piii.....! Nemám rád dôchodcov ktoey brania v praci miesto mladým všetkych odvetiach nie len vo futbale !

Amater

4
2019-10-23 20:51:05

Zrejme myslíš svojho otca!

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.