Včera sa v Národnom múzeu katalánskeho umenia konal 72. ročník Veľkej gala Mundo Deportivo. Katalánsky denník ocenil množstvo športovcov v rôznych sekciách Barcelony za ich dosiahnuté úspechy v uplynulom kalendárnom roku. Najcennejšie ocenenia si prevzali motocyklista Marc Marquez a futbalistka Jennifer Hermoso.

Medzi ocenenými nechýbal Leo Messi, ktorý sa druhýkrát po sebe stal najužitočnejším hráčom La Ligy. Argentínčan sa však na gala nemohol objaviť osobne a tak cenu prevzal Josep Maria Bartomeu ako prezident FC Barcelona, ktorý priznal, že Messi nás svojou hrou bude baviť ešte mnoho nasledujúcich rokov.

Kapitán FC Barcelona však nebol jediným oceneným športovcom katalánskeho klubu. Cenu od Mundo Deportivo získal aj jeho spoluhráč Frenkie de Jong - ten si prevzal ocenenie Trofeo Extraordinario za výnimočné úspechy dosiahnuté v uplynulom roku. Najlepšou futbalistkou sa stala Jennifer Hermoso, ktorá sa v uplynulom roku vrátila do Barcelony po sezóne strávenej v Atléticu. Najlepším športovcom sa stal motocyklista Marc Márquez a za najlepšiu športovú akadémiu bola vybraná La Masia.

Španielski basketbalisti, ktorí v uplynulom roku vyhrali Majstrovstvá sveta boli ocenení Trofeo Leyenda. Cenu si prevzali všetci hráči Barcelony - Pierre Oriola, Víctor Claver a Pau Ribas. Cenu pre najlepšieho trénera získal tréner Liverpoolu Jürgen Klopp. Barcelona mala na gala široké zastúpenie, keď prišli  Bartomeu, Jordi Cardoner, Jordi Moix, Emili Rousaud, Maria Teixidor a Javier Bordas. Nechýbal ani Oscar Grau, Albert Soler, Guillermo Amor či Jordi Roura. Ceremoniálu sa zúčastnila aj väčšina trénerov športových sekcií klubu, napríklad Quique Setién so svojim realizačným tímom či tréner Barcelony B García Pimienta.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: facebook

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.