Malcom poskytol rozhovor pre francúzsky Foot Mercato. Brazílčan hovoril aj o období, kedy bol hráčom FC Barcelona.

V lete 2018 si mal veľmi blízko k prestupu z Bordeaux do Ríma, no nakoniec si prestúpil do Barcelony. Ako vyzeral ten prestup?

"Počas rokovaní s Rímom som o tom nevedel. Bol som šťastný, že budem hrať v Ríme, ale dostal som informáciu od môjho klubu, že Barcelona za mňa ponúkla lepšiu ponuku, preto bol môj odchod do Ríma zablokovaný. Všetci vedeli, že mojim snom bolo hrať za Barcu. Preto som si vybral tú ponuku."

Očakával si, že Barcelona ťa bude chcieť kúpiť? Ako ťa tam prijali?

"Bolo to veľmi milé. Keď som prišiel do Barcelony, ľudia má plne rešpektovali. Pokiaľ ide o hráčov, to mužstvo je ako rodina. Nikdy nezabudnem na ten čas strávený medzi najlepšími hráčmi na svete."

Pod vedením Ernesta Valverdeho si nehral veľa. Rozumel si jeho rozhodnutiam?

"Užíval som si každú chvíľu strávenú na trávniku. Vykonával som si svoju prácu dobre. Strieľal som dôležité góly ako pre mužstvo, tak aj pre svoju kariéru. Nemám čo povedať, môžem Barcelone len poďakovať, čo pre mňa urobila. Bez nej by som nebol tu, kde som teraz. Aj napriek tomu, že som nehral veľa, no ten čas som strávil s najlepšími hráčmi na svete, vyhral som trofeje a strieľal góly."

Aké je to hrať s Leom Messim?

"Zapôsobil na mňa tým ako strieľal góly, ako dribloval... Bolo to úžasné. Spôsob akým si prebral loptu, ako ju kontroloval. Vďaka tomu vidíte, že je najlepší na svete. Už len vďaka jeho prítomnosti som sa veľa naučil. Snažím sa to využiť v Zenite. Messi je inšpiráciou pre mnohých, nielen pre mňa. Inspiruje celý svet."

Rozumieš, prečo má Griezmann tak veľké problémy s aklimatizáciou v Barcelone?

"Je to len začiatok. Časom sa lepšie spozná s hráčmi a bude strieľať množstvo gólov. Už teraz ich strieľa veľa a v budúcnosti to bude ešte lepšie."

Ktorých hráčov najviac obdivuješ?

"Najlepších na svete! Messiho, Neymara, Cristiana Ronalda, takisto Brazílčana Ronalda. Sú to hráči, ktorí sa navždy zapíšu do histórie futbalu. Kvôli spôsobu hry, streleným gólom, priamym kopom, strelám. Kvôli všetkému."

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

5 komentáre
2020-03-31 11:05:28
Celkom dobrý hráč, škoda, že ho Valverde zabil. Ešte teraz si pamätám, ako v pohári v El Clásicu prešprintoval Marcela, akoby tam ani nebol...
2020-03-31 11:36:30
Já jsem mu moc přál, aby mu to v Barce vyšlo. Dobrý dribler a takový agilní hráč. No bohužel. Těžko říct, kdo za to tehdy mohl vedení, trenér, samotný hráč. Koupil se hráč o kterého trenér nestál, ale když přeci má kvality maká na tréninku, tak proč mu tu šanci nedát.