João Pedro Galvao v súčasnosti hráva v Cagliari a nedávno odpovedal na otázky fanúšikov prostredníctvom sociálnych sietí. Vyjadril sa aj na tému Philippeho Coutinha a Neymara.

"S reprezentáciou sme vycestovali na Majstrovstvá sveta do 17 rokov s veľkými očakávaniami. Mali sme Coutinha a všetci sme si mysleli, že bude ešte lepší ako Neymar. K tomu sme mali Neymara a Alissona, ktorý bol najlepším brankárom. Možno to je dôvod, prečo sa to skončilo tak zle, mysleli sme si, že sme neporaziteľní," povedal hráč. Brazília vtedy nedokázala postúpiť ani zo skupiny.

Galvao s Neymarom stále udržiava skvelé vzťahy: "V mládežníckych reprezentáciách Brazílie sme spolu hrali mnoho rokov, preto sme sa skamarátili. Zaslúži si to najlepšie. Spomínam si, že v Santose bol schopný strieľať po tri góly na zápas a potom počas tréningov ďalších 9 či 10. Bál som sa, keď som videl ako je pri práci sústredený. Robil si, čo chcel," povedal.

Philippe Coutinho sa však momentálne nachádza v nie práve najlepšej fáze kariéry. Nedokázal sa presadiť v Barcelone a podobné je to aj na hosťovaní v Bayerne. Zdá sa, že Brazílčan bude po sezóne meniť klubové farby opäť. Iný legendárny Brazílčan, Cafu, však svojmu rodákovi poradil, aby zostal v nemeckom mužstve: "Phil je skvelým, veľmi talentovaným, inteligentným a nebezpečným hráčom. Svoje schopnosti ukázal v Liverpoole aj Barcelone. Na správnej pozícii dokáže urobiť rozdiel. Určite musí hrať v strede, tam je pre mužstvo najdôležitejší. Poradil by som mu, aby zostal v Bayerne," uviedol Cafu.

zdroj: sport.es mundodeportivo.es
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
2020-04-01 16:34:04
To je v profesionalnom futbale tolko amaterov? Ako si mohol niekto mysliet ze Coutinho bude dobrym hracom? Je pomaly a slabucky. Staci sa pozriet Na Messiho. On nepadne ani ked ho okopavaju traja. Coutinho padne aj ked zafuka vietor
2020-04-01 17:08:12
Nedivím se, ač Couts je lempl, např před MS v kvaldě a všude byl hlavni tahoun a když byl Neymar zraněný, tym Brazílie fungoval i lépe. Překvapilo mě, jak dokáže vzít zodpovědnost na sebe. V Brazílii se dost často říkalo, že právě Couts je hlavní mozek týmu a Neymar byl jen ten druhý. Bohužel Couts se dokáže soustředit a ukázat se jen chvilku na nějaké zápasy a zbytek je lempl. Ukázal to u nás, v liverpoolu, bayernu.