Javier Tebas, prezident La Ligy, nedávno informoval, že jeho organizácia zvažuje 3 možné dátumy obnovenia súťaží. Madridský denník AS píše, že najschodnejším variantom je štart 6. júna. Tento termín podporuje väčšina z 55 federácií, ktoré patria pod UEFA. Zápasy by sa v tomto prípade takmer s určitosťou hrali bez divákov.

Zdroje z RFEF potvrdili, že po zvládnutí krízy a po získaní povolenia od vlády, "by začiatok súťaží 5. júna znamenal dokončenie sezóny pred začiatkom augusta. Až do nasledujúceho zasadnutia UEFA však nebude nič isté". Spomínané zasadnutie je na programe v polovici mája. Giorgio Marchetti, riaditeľ súťaží UEFA, načrtol predbežný návrh kalendára. V Španielsku zostáva dohrať 11 kôl, takže je potrebných odohrať 8 víkendov + 3 zápasy v strede týždňa. Podľa toho plánu by sa posledné kolo mohlo odohrať 26. júla. Nasledujúci týždeň by bol plne k dispozícii pre zápasy Ligy Majstrov a to pravdepodobne od piatku 31. júla alebo soboty 1. augusta.

V Španielsku je potrebné vyriešiť aj termín pre finále Copa del Rey, v ktorom proti sebe nastúpia Athletic a Real Sociedad. RFEF má v tomto prípade plnú rozhodovaciu právomoc a organizácia chce, aby sa stretnutie odohralo pred plnými tribúnami. Všetko záleží od pokynov vládnych inštitúcií. Vláda v Španielsku už uviedla, že veľké zhromaždenia budú povolané ako posledné, takže nie je vylúčené, že finále Kráľovského pohára bude preložené až na jeseň.

zdroj: as.com
foto: twitter

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.