Vyššia rada pre šport, La Liga a Španielska kráľovská futbalová federácia informovali, že dospeli k dohode vo veci obnovenia sezóny Primera Division. Prvý zápas sa odohrá 11. júna a pôjde o derby Seville. Sezóna by sa ukončila počas víkendu 18-19. júla.

Vo zverejnenom vyhlásení sa dočítame, že súťaž bude obnovená počas víkendu 13-14. júna, ale prvý zápas medzi Sevillou a Betisom príde na rad už 11. júna. Pokiaľ to vývoj pandémie umožní, naplánovaný koniec tejto dohrávky sezóny pripadol na víkend 18-19. júla. Všetky strany ubezpečili, že nebudú komplikovať otázku dohody pri určovaní dní a hodín výkopu jednotlivých zápasov. Vyššia rada pre šport gratulovala stranám k dialógu a ochote dospieť k dohode.

Na stretnutí, na ktorom sa dohodli vyššie uvedené fakty, sa zúčastnil Tomas González Cueto a Andréu Camps z RFEF, Carlos del Campo a Oscar Mayo z La Ligy a Juan Fernández Carnicer a Joaquín de Aristegui z CSD. Stretnutia tejto skupiny sa budú konať na mesačnej báze a v prípade potreby aj častejšie.

zdroj: twitter
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2020-05-29 16:44:40
Paráda. Už sa neviem dočkať nášho zápasu ?