Rozhlasová stanica Cadena SER informuje, že prezident FC Barcelona požiadal hráčov o opätovné zníženie miezd. Ďalšie škrty nevylučujú ani iné španielske zdroje, ktoré tvrdia, že klub sa borí s finančnými problémami.

RAC1 v každom prípade tvrdí, že hráči odmietajú súhlasiť s ďalšími škrtmi v platoch. Bartomeu s kádrom prvého tímu diskutoval na túto tému už 23. mája počas návštevy tréningu v Ciutat Esportiva. Prezidentovi robili spoločnosť generálny riaditeľ klubu Oscar Grau aj Alber Soler. Catalunya Rádio informuje, že zníženie miezd by bolo nižšie ako 10 miliónov eur, no hráči oficiálne na túto požiadavku nereagovali. RAC1 v každom prípade prináša iné informácie - hráči s návrhom klubu nesúhlasia.

Barcelonu zasiahla finančná kríza spôsobená pandémiou koronavírusu celkom rázne. Španielske médiá informujú, že Barcelone kríza spôsobila škody vo výške približne 154 miliónov eur. Pripomenieme, že hráči súhlasili so znížením platov o 70% počas trvania núdzového stavu v Španielsku. Mundo Deportivo informuje, že Blaugranas vďaka tomuto kroku ušetria približne 49 miliónov eur. Onedlho sa však núdzový stav zruší, pretože trvá do 21. júna.

Madridský denník Marca publikuje k téme ďalšie informácie - stále totiž nie je jasné ako bude vyriešená otázka hráčov na hosťovaní. Philippe Coutinho, Carles Aleñá, Rafinha a Jean-Clair Todibo majú zostať v kluboch do 30. júna a následne by zodpovednosť za výplaty mala na seba prevziať katalánska Barcelona. Hosťovania by mali byť predĺžené o dva mesiace do konca sezóny, ale to vyžaduje súhlas všetkých zúčastnených strán, čo nebude jednoduché dosiahnuť. Ak by sa hráči vrátili už začiatkom júla, Barcelona by musela nájsť v rozpočte ďalších 8 miliónov eur, ktoré jednoducho nemá. Klub sa nachádza vo finančných problémoch a hľadá všetky možnosti, kde môže ušetriť a zároveň aj nové zdroje príjmov.

zdroj: marca.com catalunyaradio
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

9 komentáre
2020-06-03 11:23:12
Člověk by ani nečekal, že taková značka světová, může být takto v krizi. Ale udělala si to sama těmi nákupy. Zároveň nevýhoda nemít majitele, který prostě nasype více peněz do klubu a je to vyřešené.
2020-06-03 11:36:59
Kdyby nevyhazovali peníze z okna a to opakovaně, žádný problémy by nebyly!!