Philippe Montanier, bývalý tréner Antoine Griezmanna v Reale Sociedad, v poslednom rozhovore rázne bránil francúzskeho útočníka a ubezpečil, že ho netrápi kritika Griezmanna, ktorá sa na neho valí v Barcelone.

"Vôbec ma neznepokojuje kritika týkajúca sa jeho adaptácie, pretože on si dokáže veľmi dobre poradiť s tlakom. Som si istý, že Antoinne opäť veľmi rýchlo získa efektivitu. Zmena mužstva nie je jednoduchá. K tomu súčasná Barcelona už nie je tá, ktorá dominovala v Európe, takže je normálne, že sa objaví kritika," povedal tréner, ktorý viedol Griezmana v rokoch 2011-2013.

"Griezmann nie je hviezda. Je ňou z pohľadu hernej úrovne, ale nemôžete ho porovnávať s Messim a Suarezom. Nikdy sa nesprával ako hviezda klubu alebo diva. Tam nie je problém. Niektoré herné aspekty ako priame kopy či penalty zlepšujú štatistiky a dodávajú vám sebadôveru. Práve to teraz potrebuje. Je obklopený skvelými hráčmi, tí sa musia podeliť. Neznepokojujem sa však, potrebuje trpezlivosť a dôveru. Antoine sa vždy postavil na nohy," dodal Montainer.

Katalánsky denník Sport dodáva, že Griezmann považoval Montainera za svojho "duchovného otca". Tréner v budúcej sezóne povedie Standard Liege. Predtým pracoval v Lens, Nottingham Forrest, Rennes, Reale Sociedad, Valenciennes a US Boulogne.

zdroj: sport.es
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
Marian Premium
2020-06-27 10:37:32
Ostatní hráči sa s ním musia podeliť. To je výstižné, ale zatiaľ sa tak ešte nestalo...
2020-06-27 11:53:43
Ostatní hráči na něj přimo serou, griezman muze nabíhat jak chce ale bohuzel to radsi daji messimu nebo messi suarezovi..