Prebiehajúca sezóna sa síce neskončila, ale Barcelona usilovne pracuje na letných prestupových plánoch už nejaký ten čas. Katalánci v súvislosti s tým umiestnili na prestupový trh až 12 hráčov prvého tímu. Informuje madridský denník Marca.

Blaugranas sa počas leta pokúsia posilniť mužstvo o Lautara Martíneza, ktorý je hlavným prestupovým cieľom klubu. Vedenie klubu na druhej strane presne nevie ako predať nadbytočných hráčov z tímu. Mnohí hráči potrebujú odísť, pretože ich pokračovanie na Camp Nou bude príťažou aj pre klubové financie, ale zároveň to pomôže prečistiť káder od tých, s ktorými už klub nepočíta.

Niektorí hráči sa nenachádzajú v plánoch Quiqueho Setiéna, čo je zrejmé na prvý pohľad, zatiaľ čo ostatní sa povracajú z hosťovaní v iných kluboch. Barcelona má na prestupovom zozname celkovo 12. hráčov, ktorých chce počas leta predať. Dostatok na to, aby vytvorili futbalovú jedenástku.

Marca tvrdí, že Barcelona chce predať týchto hráčov: Neto, Nelson Semedo, Samuel Umtiti, Junior Firpo, Ivan Rakitić, Arturo Vidal, Ousmane Dembélé a Martin Braithwaite, plus hráčov, ktorí sa vrátia z hosťovaní - Carles Aleñá, Rafinha Alcântara, Jean-Clair Todibo a Philippe Coutinho.

Barcelona by v ideálnom svete predala všetkých týchto hráčov za peniaze, čo by samozrejme vyriešilo problémovú ekonomickú situáciu klubu. Nielen že by sa ustálila finančná situácia, ale Blaugranas by mali zdroje na nákup posíl. Napríklad: Barcelona by mala finančné prostriedky na nákup Lautara Martíneza. Katalánci v každom prípade vedia, že tento scenár je kvôli pandémii koronavírusu nereálny a predaj všetkých 12. hráčov počas jedného prestupového obdobia je takmer nemožný.

Kľúčové budú výmeny

Pre Barcelonu môže byť riešením zahrnúť týchto hráčov do rokovaní o transferoch. Je to viac menej jediná cesta ako počas tohto letného prestupového obdobia uzatvárať nákladnejšie prestupové operácie. Táto stratégia bude kľúčová pri rokovaniach o prestupe Lautara na Camp Nou, samozrejme za predpokladu, že Inter prejaví záujem o niektorého z dostupných hráčov.

V prípade Coutinha a Dembélého je ich predaj v každom prípade oveľa komplikovanejší a dôvodom sú vysoké platy oboch hráčov. Barcelona sa ich zbaví len veľmi ťažko. O nič jednoduchší nebude predaj hráčov ako Semedo, Rakitić, Vidal, Rafinha a Todibo.

zdroj: marca.com
foto: marca.com

Diskusia

13 komentáre
2020-07-24 12:00:22
semedo alena dembele todibo určite nechať !!!!
tunno Premium
2020-07-24 12:11:56
Semedo a Vidal by urcite mali ostat. Taktiez neverim ze chceme predat Dembeleho, znamenalo by to ze by sme museli zaplatit Borusii dalsich 20m.