Hráčov FC Barcelona v tejto sezóne trápi výnimočne veľa zranení, čo znamená, že Quique Setién bude mať problémy so zostavením nominácie na zápas s Neapolom. Madridský denník Marca informuje, že v súčasnej sezóne sa nezranili už len štyria hráči Blaugranas.

Medzi šťastlivcov patrí Sergio Busquets, Ivan Rakitić, Gerard Piqué a Martín Braithwaite. Ostatní hráči FC Barcelona mali v prebiehajúcej sezóne problémy so zraneniami, či už väčšie alebo menšie. Najdlhšie je mimo hru Ousmane Dembélé, ktorý prišiel o 39 zápasov a odohral sotva 491 minút. Počas zimy sa zranil tak vážne, že opätovne musel podstúpiť operáciu a pauzovať mal minimálne 6 mesiacov. Francúz už teraz trénuje na trávniku, ale podľa médií sa nestihne zotaviť do zápasu s Neapolom. Barcelona v každom prípade verí, že krídelník bude trénerovi plne k dispozícii na ďalšie zápasy.

Operáciu musel absolvovať aj Luis Suarez, ktorý v tejto sezóne kvôli zraneniam vynechal 17 zápasov a 14 z nich práve kvôli problémom s kolenom. Na 'pódiu' sa ocitol aj Umtiti, ktorý pauzoval v 15. zápasoch. Na začiatku sezóny mal problémy s chodidlom a neskôr ho opäť trápilo koleno. Zoznam sa tu ale nekončí. Jordi Alba nebol trénerovi k dispozícii v 12. zápasoch, Sergio Roberto vynechal 10 stretnutí, Frenkie de Jong 7, Messi 5 a dokonca aj Ter Stegen či Neto si po istý čas liečili svoje zdravotné problémy.

Dokonca aj Rakitić mal drobné problémy s Achillovkou, ale tie si dal do poriadku počas reprezentačnej prestávky. Tým pádom v Barcelone nevynechal žiadny zápas. Marca zároveň informuje, že Piqué a Busquets neboli zranení od sezóny 2017/2018. Najviac však vyniká Martín Braithwaite, ktorý bol naposledy zranený v sezóne 2015/2016, keď pôsobil ešte v Toulouse.

zdroj: marca.com
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2020-07-30 17:34:32
Suarez a Umtiti maju koleno odpisane a Dembele som velmi zvedavy ako vobec dopadne...
2020-07-30 18:42:17
Braithwait je na rade. Na betón !