Madridský denník AS informuje o tom, že katalánska Barcelona nutne potrebuje kúpiť hrotového útočníka, pretože mužstvo Koemana je v útoku bezzubé.

AS zdôrazňuje, že Barcelona v zápase s Gymnàstic predviedla dobrý výkon, ale isté aspekty zanechali pochybnosti. Hráči Barcelony si medzi sebou vymieňali loptu pomerne pomaly a to najmä v prvom polčase. Zároveň mužstvu chýbala intenzita v niektorých pasážach zápasu a automatizmy potrebujú zlepšiť, čo bolo zjavné pri rozostavení 4-2-3-1. Tieto faktory sa však v nasledujúcich zápasoch dajú vyladiť. AS poznamenal, že najväčším problémom je to, že Barcelona nemá vpredu nikoho, kto by do súpera dobiedzal. Suarez je prakticky mimo klub a Barcelona nemá na hrote palebnú silu a rozhodne potrebuje v kádri niekoho, kto jej ju zabezpečí. Minimálne nejakého hráča, ktorý sa cíti dobre v pokutovom území súpera.

Madridský denník upriamuje pozornosť na to, že Koeman začal základnou chybou, keď do stredu útoku nasadil Griezmanna. Francúz síce strelil gól z pokutového kopu, ale zahral značne horšie v porovnaní s posledným zápasom v reprezentácii. AS veľmi tvrdo zhodnotil výkon Francúza v zápase s Gymnàstic, keď napísal, že 29-ročný útočník bol na ihrisku neviditeľný a takmer vôbec nemal loptu. Madridský denník zdôraznil, že Barcelona nemôže aj naďalej tak vehementne plytvať potenciálom tohto futbalistu.

Kto by však mal nahradiť Suareza na poste deviatky? Zdá sa, že Braithwaite nakoniec skutočne nemá dostatočnú kvalitu, aby sa presadil v drese Blaugranas. Ak by sa Koeman rozhodol postaviť do stredu útoku Fatiho, možno by to mladíkovi aj prospelo, ale zároveň by to znamenalo, že by ho tréner presunul z pozície, kde dokázal preraziť v seniorskom futbale. Krídelník dokázal na ľavom krídle kombinovať so spoluhráčmi, dokázal vyhrávať individuálne súboje a zaskočiť súpera náhlym vbehnutím do pokutového územia. AS teda dospel k záveru, že presunúť Fatiho na hrot ofenzívy môže byť priveľmi riskantné.

Barcelona sa rozhodla zbaviť Suareza, čo je samozrejme pochopiteľné, ak sa odhodlala pre hĺbkovú prestavbu tímu. Takýto rázny krok však nesie aj jasné dôsledky. Uruguajčan bol v uplynulej sezóne zranený, tvrdo kritizovaný a napriek tomu strelil 21 gólov a na ďalších 12 prihral, z toho v 6. prípadoch Messimu. Takéto štatistiky nedosiahne len tak hocikto. Kritici budú namietať, že ak by miesto Suareza hral hocikto iný, z toho množstva šancí by dal určite viac gólov, no zatiaľ nech sa na hrot útoku dostal ktokoľvek, len sa potvrdilo, že tak jednoduché to veru nie je. Do úvahy je potrebné vziať aj to, že aj Messi sa s pribúdajúcim vekom sťahuje čoraz viac dozadu.

Záver je teda jasný - Barcelona musí urgentne podpísať nového hroťáka. Snom Kataláncov je Lautaro Martínez, veľký prestupový cieľ už od októbra 2019. Aby sa však Argentínec presťahoval na Camp Nou, Barcelona musí niekoho predať a to za veľké peniaze, čo vzhľadom na situáciu na trhu nie je jednoduché. Plán B je Depay, ktorý však nie je klasických hrotovým útočníkom, ale môže hrávať aj na tomto poste. V posledných 24 zápasoch holandskej reprezentácie strelil 13 gólov. V posledných troch sezónach sa strelecky presadil v priemere 16-krát ročne. Preto mu nemožno uprieť streleckú efektivitu a čuch na góly. Vo veku 26 rokov pôsobí ako zrelý futbalista, ktorý dokáže hrať chrbtom k bráne a bez lopty, no predovšetkým vie strieľať góly.

Bez ohľadu na to, či pôjde o Lautara alebo Depaya, madridský denník AS rázne trvá na tom, že Barcelona potrebuje niekoho, kto sa v pokutovom území súpera cíti ako ryba vo vode.

zdroj: as.com
foto: facebook

Diskusia

18 komentáre
2020-09-14 11:51:47
radsej depaya ako lautara kedze cenovka je neporovnatelna a lautaro zatial nedokazal nic......zase robia chybu im treba bombardera typu lewandovskly, haland, klose, gomez, nistelroy atd atd.....proste 16nastkoveho zabijaka!!
kluc Premium
2020-09-14 11:54:56
No ak má tento rok prísť nejaký tak jedine Lautaro... a keď nie, prežijeme nejako s Griezmanom a Braithwaitom a budúci rok sa pokúsiť zas o Lautara za lacnejšie alebo Haalanda za 70m. alebo koľko bude mať "výkupné"....