Prinášame vám ranný prehľad španielskych športových novín. O čom píšu Mundo Deportivo, Sport, L'Esportiu, Marca a AS? Čítajte nižšie.

"Dest je čoraz bližšie" - Mundo Deportivo informuje, že Barcelona dosiahla takmer úplnú dohodu s Ajaxom o prestupe pravého obrancu, ktorého chce aj Bayern Mníchov. Dest má cenu 20+5 miliónov eur. Pri predaji Semeda do Wolverhamptonu za 30+10 miliónov eur bude mať Barcelona dostatočné zdroje na túto operáciu. Arturo Vidal je už v Interi, ktorý za neho môže zaplatiť 1 milión eur v bonusoch. Čiľan podpíše zmluvu na 2 roky. Na vrchu titulky denník informuje o odchode Luisa Suareza. Atlético Madrid súhlasilo vyplatiť Barcelone 4 milióny eur na bonusoch, aby Katalánci umožnili útočníkovi odísť. Uruguajčan takéto podmienky prijal. Agent Balea ostro kritizoval fanúšikov Realu Madrid. Matxin, riaditeľ EAU Team Emirates v rozhovore pre Mundo Deportivo priznal, že Tadej Pogačar je dokonale stvorený pre cyklistiku.

"Messi chce viac" - Sport píše, že Argentínčan môže v tejto sezóne prelomiť 4 rekordy: v počte odohraných zápasov za Barcelonu, odohraných sezón v katalánskom klube, počte strelených gólov v jednom klube a trofejí získaných v tom istom klube. Denník informuje o dohode Barcelony s Atléticom Madrid vo veci prestupu Suareza. Uruguajčan neodíde zadarmo po rozhovore s Bartomeuom a Cerezom. Na spodku titulku nájdeme informáciu, že Barcelona je klubom s najvyššími príjmami na svete.

"Dohoda" - L'Esportiu píše, že Barcelona a Luis Suarez nakoniec dospeli k dohode, aby Uruguajčan mohol hrať v Atléticu. Barcelona odblokovala situáciu výmenou za to, že hráč neodíde zadarmo a klub dostane nejaké milióny na bonusoch. Barcelona a Ajax sa dohodli na prestupe Desta za 20+5 miliónov eur. Arturo Vidal je už hráčom Interu a Barcelona na prestupe zarobí 1 milión eur na bonusoch. Denník informuje, že Sara Gallego prekonala rekord Španielska v behu na 300 metrov cez prekážky. Monchu odišiel na hosťovanie do konca sezóny do Girony. Espanyol kúpil záložníka Keidiho Baru a podpísal s ním zmluvu na 4 roky. V španielskej hokejbalovej lige sa predstaví 16 klubov, z ktorých je jeden favorit. Play-off sa nebude hrať.

"Dohodnuté: Luis Suarez v Atléticu" - Marca informuje, že Bartomeu chcel zamraziť operáciu, ale zmenil názor po stretnutí s advokátmi hráča. Kľúčový bol tlak zo strany Diega Simeoneho a hráč nakoniec oblečie dres Rojiblancos. Álvaro Morata odíde na hosťovanie do Juventusu. Martín Ødegaard s pozitívnym výsledkom na koronavírus. "Real by mal bozkávať miesta, kadiaľ chodil Bale" - agent hráča tvrdo kritizoval madridský klub a fanúšikov Los Blancos za to, ako sa správali k Baleovi. Denník sa pýta, odkiaľ sa vzala kríza Kepu Arrizabalagu. Neexistujú dôkazy, že Nairo Quinatana dopoval. Ivan Rakitić sa chce pomstiť v zápase Bayernu so Sevillou.

"Suarez: červeno-biely dym" - AS informuje, že Uruguajčan podpíše zmluvu s Atléticom na dva roky. Stretnutie medzi jeho advokátmi a Bartomeuom odblokovalo situáciu. Klub z Madridu nezaplatí za prestup, ale v zmluve sú dohodnuté bonusy. Morata je už v Juventuse. José Gimenez s pozitívnym výsledkom testu na koronavírus a proti Granade nebude hrať. Denník píše, že Jürgen Klopp sa pokúsi získať Kyliana Mbappeho. Martín Ødegaard je nakazený koronavírusom a v pondelok trénoval s mužstvom. Fernando Alonso uviedol, že v roku 2021 nebude majstrom sveta a v roku 2022 je to otázne. Guillen povedal, že pre Vuelta de Espana je dôležité, aby sa Tour de France skončila.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter

Diskusia

4 komentáre
2020-09-23 10:34:37
Podíval jsem se na několik videí ohledně toho beka Sergino Dest. Neskutečně šikovný player, jak dopředu, tak dozadu. Mladý a drzý, který se vůbec nebojí. Roberto si za mě proti němu ani neškrtne, ale spíše mám obavy co s ním bude, kdyby přišel. Z toho pěšího fotbalu, co tu předvádíme akorát zapadne do šedého průměru jako už se stalo několikrát. Semedo má z Benfiky tady neskutečné sestřihy a u nás to nikdy neukázal.
Ostatně i de Jong už "zapadl" a jeho forma z Ajaxu je pryč. Dest může být to samé.
2020-09-23 10:41:10
Práveže hráči ako Dest by to mohli rozhýbať. Aspoň trochu. Spolu s Trincaom, Pedrim, Dembelem, Coutinhom, De la Fuentesom. Keď boli na ihrisku títo hráči, hra bola rýchlejšia.