Sergiño Dest po dlhom čakaní nakoniec priletel do Barcelony. Všetko poukazuje na to, že pravý obranca sa čoskoro oficiálne stane novým hráčom FC Barcelona.

V médiách sa v priebehu dňa priebežne objavovali informácie o tom, že transfer Desta do Barcelony prebehne rýchlo. Nemecký novinár Christian Falk z Bild pred niekoľkými hodinami písal, že Bayern už vie, že obranca sa rozhodol pre prestup na Camp Nou. Mike Verweij z De Telegraaf uviedol, že Barcelona s Ajaxom odsúhlasila všetky detaily zmluvy a k uzatvoreniu transferu chýba dosiahnuť úplnú dohodu s hráčom, k čomu by mohlo dôjsť v priebehu 2-3 dní. Achraf Ben Ayad taktiež potvrdil, že Dest sa čoskoro stane hráčom Barcelony a Fabrizio Romano tvrdí, že podpíše zmluvu do 30. júna 2025. Všetko k tomu smeruje, pretože Dest včera o 22:30 pristal na letisku v Barcelone.

Mundo Deportivo, Sport a Marca v každom prípade informujú, že Barcelona a Ajax ešte prestup neuzatvorili a preto sa všetko naťahuje. Dest má až po oficiálnom oznámení prestupu absolvovať lekársku prehliadku. K tomu by malo dôjsť čoskoro, keďže Ajax umožnil 19-ročnému hráčovi vycestovať do Barcelony. Rádio RAC1 uvádza, možná prezentácia sa uskutoční zrejme v piatok, keďže vo štvrtok je na programe ligový zápas s Celtou Vigo. Médiá sa zhodujú v tom, že Barcelona za Desta zaplatí 20 miliónov eur + 5 miliónov eur na bonusoch. Dest v Barcelone nahradí Semeda na pravom kraji obrany.

zdroj: De Telegraaf, RAC1, mundodeportivo.es
foto: facebook

Diskusia

6 komentáre
Marian Premium
2020-09-30 09:00:39
Tak konečne prichádza schopný náhradník za našeho Sergi Roberta. Nech sa mu darí, pomyslel by si Valverde.
Koeman ho snáď bude stavať do základu.
2020-09-30 09:13:28
Zdá se to jenom mě, ale přijde mi, že podle toho kolik je furt zprav že Dest je na parkovišti, pak na letišti, pak na hajzlu těsně před stadionem a sleduje se každý jeho pidi krůček, jak kdyby jsme koupili hráče úrovně Maradony. Ale jinak jsem rád, že bude Dest u nás a třeba se stane i legendou Barcy :-).